Tumba: LE je cilj, a LŠ je bonus i san!

Nova uprava crno-belih se ne zaleće bombastičnim izjavama, ali najavljuje dolazak pojačanja u svim linijama. Prioritet je - špic!

Fudbal 31.12.2014 | 21:00
Tumba: LE je cilj, a LŠ je bonus i san!

Velika obećanja, ali i čvrst oslonac na zemlji. Novo rukovodstvo Partizana svesno je u kakvoj je situaciji srpski fudbal, pa ne želi da obmanjuje javnost bajkama o plasmanu u Ligu šampiona. Potpredsednik Partizana zadužen za sportska pitanja Ljubiša Tumbaković naime ne krije da je cilj da se naredne jeseni crno-beli takmiče u Ligi Evrope, a ne Ligi šamoiona iako prvo mesto na tabeli donosi i takvu mogućnost. Ako se sačuva naravno.

Ipak, odgovarajući na pitanja o budućnosti Škuletića u Humskoj Tumbaković je iskreno rekao: "Ne postavlja se pitanje trgovine nego principa i naš stav je da se već sad pravi ekipa za plasman u Ligu Evrope".

Odgovor koji je zaintrigirao prisutne novinare. Valjda je Liga šampiona ono na šta je Tumbaković mislio?
"Ne, to je bonus! Sve iznad Lige Evrope za nas je bonus"“.

A kad se već pravi plan za Ligu Evrope red je bilo po funkciji najvažnijeg strogo fudbalskog operativca u klubu pitati i za ostala imena na spisku trenera Marka Nikolića?
"Marko i ja smo se videli pre nekoliko dana i išli korak pre svih ovih dešavanja, ali smo obavestili upravu o preseku stanja".

Ostanak Škuletića bi značio i da je Partizan odustao od angažovanja miljenika navijača Klea?
"Verovatno nikada nećemo odustati od nekog kvalitetnog igrača. I to što Škuletić ostaje ne znači da odustajemo".

Budućnost nije najjasnija ni kada je u pitanju status Danka Lazovića?
"To je mali problem, jer on ima otvoren ugovor i može da ode bilo kad", pojašnjava Tumbaković, da bi na navodnu ponudu iz Emirata nemoćno slegao ramenima.
"Nismo u toku, jer smo se tek okupili", rekao je Tumbaković, a vrlo sličan odgovor i na pitanje o navodnom odlasku Andrije Živkovića u Apolon sa Kipra, te činjenjici da Danilu Pantiću na leto ističe ugovor sa crno-belima.
"Polako ulazimo u priču oko njihovih ugovora i u najskorije vreme ćemo imati konkretne informacije. Ali moj stav je po tom pitanju vrlo jasan i podrazumeva afirmaciju mladih igrača iz škole. To znači da bi i njih dvojica i bilo ko drugi kad potpisuje prvi profesionalni ugovor to trebalo da uradi na period od najmanje četiri godine, jer mu Partizan pruža priliku da se afirmiše, a klub sebi pravi proizvod koji će kasnije da plasira i formira ujedno najbolju moguću cenu kako bi od tog proizvoda imao korist. To se možda ne odnosi konkretno na njih dvojicu, već na sve igrače iz omladinske škole".

Tumbaković je priznao i da je u dogovoru sa trenerom Nikolićem sastavio listu igrača kojima će biti dozvoljeno da promene sredinu, ali konkretno o imenima nije bilo reči. Tajnovit je Tumbaković ostao i kada je upitan o potencijalnim novajlijama na Topčiderskom brdu, ali je barem navijačima nagovestio šta bi mogli da očekuju u januarskom prelaznom roku?
"Da ne govorimo o brojkama, ali potrebna su nam pojačanja u svim linijama tima, posebno u napadu. Tačno je da tu imamo Škuletića, Lazovića, koji ima takav ugovor, Ismaila Beka Fofanu i Nemanju Kojića koji se vraća iz povrede, ali za ambicije Partizana o kojima sam malo pre pričao to nije dovoljno. I otvara prostor za eventualna pojačanja u špicu", zaključio je Tumbaković.

Komentari / 0

Ostavite komentar