Перестројка у Љутице Богдана!

Голман Рајковић врло лако би могао да буде једини играч у стартних 11 црвено-белих који је био у тиму на отварању сезоне против Радничког из Ниша.

Фудбал 31.12.2014 | 20:20
Перестројка у Љутице Богдана!

Има једна ствар која је у претходном периоду била константна у Црвеној звезди. Бивши руководиоци, они који нису имали адекватне резултате иза себе, знали су да кажу како је за боље дане на Маракани црвено-белима потребан континуитет на терену, а и ван њега. Биле су то, испоставиће се, само популистичке приче јер је стадион “Рајко Митић“ представљао својеврсан полигон на којем су дефиловали тренери, генерални секретари, играчи...

Та пошаст Звездине новије историје не намерава да напусти одаје здања у Љутице Богдана. Можда ће на крају зимског прелазног рока први опративац клуба Звездан Терзић и тренер Ненад Лалатовић успети да направе солидан састав, али Црвена звезда је на добром путу да промени комплетну поставу у односу на премијеру сезоне и меч са Радничким из Ниша. Раритетан податак, сигурно недостојан средине која се нада да би у ближој будућности, за две или три сезоне, могла да се извуче из финансијског и организационог глиба.

Они спремни на заједљиве коментаре знали су да кажу како се у Црвену звезду играчи довлаче “камионом“ и да то није ништа неуобичајено пошто се црта подвлачи после сваких шест месеци. Да, и поред нове летошње селекције одговорни из Љутице Богдана принуђени су да поново подвлаче црту и да крену практично од нуле. Изузимајући голмана Рајковића постоји озбиљна опасност да за пролећну сезону почну играчи који у августу нису били у клубу или нису били у првом плану.

ПОТРЕБНА НОВА КРИЛА, НЕПОЗНАНИЦА САВИЋЕВИЋ

А какав би то ефекат могло да има по игру Црвене звезде најбоље илуструје чињеница да се систем Ненада Лалатовића распао на ситне комаде након што је црвено-бели дрес раздужио капитен Ненад Милијаш. Истина, бивши репрезентативац Србије је за овдашње прилике играч највише класе и његов одлазак нису могли да надоместе млади Ристић и новајлија Босанчић. Извесно је да тренер Лалатовић неће на пролеће да рачуна на Нејца Печника и Ђорђа Ракића, док би испред Рајковића могла да дејствује нова одбрамбена четворка. Поврђеног Петковића замениће Цветковић, практично на пола корака од одласка су Лазић (Гент) и Саво Павићевић (Лирс), а непозната је судбина ражалованог капитена Николе Мијаиловића који је, према неким незваничним информацијама, један од осумњичених за достављање анонимних писама београдским редакцијама. Ту тектонску “рупу“ требало би да затвори Александар Луковић, уједно да суперталентоване Јовановића, Стојановића и повратника Мбођа ишколује и направи од њих штопере европске класе.

Тренеру Ненаду Лалатовићу се и поред тога што је дошао Луковић вероватно зноји чело током породичног одмора на Копаонику, јер као бивши дефанзивац сигурно зна да шест седмица припремног периода неће бити довољно да се уигра нова одбрамбена четворка... Па макар у њој били Серхио Рамос и Маркињос.

Први оперативац клуба Звездан Терзић недавно је рекао да је Црвеној звезди потребан класан играч у маневру како би растеретио младог Ристића и задњег везног Грујића, који ће добити бланко прилику пошто би Александар Ковачевић могао да се отисне у иностранство. Дакле, и маневар ће доживет потпуну реконструкцију, а шансу би од летошњих стартера могао да вреба Вукан Савићевић који већ две сезоне нема велику минутажу. Практично, Лалатовић ће морати да заборави на заоставштину јесење сезоне (ако је уопште има) и крене да слаже победнички пазл од почетка. Скоро, па нехуман задатак за младог стручњака, али сличну судбину делии су и претходни Звездини тренери...
“Морамо да доведемо играче који ће одмах да буду појачања. А не да ми њима помажемо“, рекао је више пута током јесење сезоне Лалатовић.

Та капитална појачања морала би да стигну на месту нападача (већ много пута анализира тема), као и на крилним позицијама. Словенац Нејц Печник је отишао, а на пут се по “хиљадити“ пут спрема Дарко Лазовић. За разлику од претходних покушаја руководство црвено-белих овог пута биће приморано да прода вихорног Чачанина како би приходовало симболичну суму новца, и ако ништа друго намирила дуговања према Лазовићу (око 560.000 евра)...

Болан, у доброј мери изнуђен рез у Црвеној звезди, свакако недостојан добро организоване средине. Доказ да се неких лоших навика у Љутице Богдана тешко одричу....

ТИМ СА ПРЕМИЈЕРЕ ПРОТИВ РАДНИЧКОГ: Рајковић (остаје), Петковић (повређен), Лазић (пред одласком), Павићевић (пред одласком), Мијаиловић (неизвесно), Ковачевић (пред одласком), Милијаш (отишао), Савићевић (вероватно остаје), Лазовић (пред одласком), Печник (отишао), Ракић (одлази)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни Груја

01.01.2015 00:52

Лалатовић је буранија од тренера. Вратите Пижона на Маракану.

ОДГОВОРИТЕ