Perestrojka u Ljutice Bogdana!

Golman Rajković vrlo lako bi mogao da bude jedini igrač u startnih 11 crveno-belih koji je bio u timu na otvaranju sezone protiv Radničkog iz Niša.

Fudbal 31.12.2014 | 20:20
Perestrojka u Ljutice Bogdana!

Ima jedna stvar koja je u prethodnom periodu bila konstantna u Crvenoj zvezdi. Bivši rukovodioci, oni koji nisu imali adekvatne rezultate iza sebe, znali su da kažu kako je za bolje dane na Marakani crveno-belima potreban kontinuitet na terenu, a i van njega. Bile su to, ispostaviće se, samo populističke priče jer je stadion “Rajko Mitić“ predstavljao svojevrsan poligon na kojem su defilovali treneri, generalni sekretari, igrači...

Ta pošast Zvezdine novije istorije ne namerava da napusti odaje zdanja u Ljutice Bogdana. Možda će na kraju zimskog prelaznog roka prvi oprativac kluba Zvezdan Terzić i trener Nenad Lalatović uspeti da naprave solidan sastav, ali Crvena zvezda je na dobrom putu da promeni kompletnu postavu u odnosu na premijeru sezone i meč sa Radničkim iz Niša. Raritetan podatak, sigurno nedostojan sredine koja se nada da bi u bližoj budućnosti, za dve ili tri sezone, mogla da se izvuče iz finansijskog i organizacionog gliba.

Oni spremni na zajedljive komentare znali su da kažu kako se u Crvenu zvezdu igrači dovlače “kamionom“ i da to nije ništa neuobičajeno pošto se crta podvlači posle svakih šest meseci. Da, i pored nove letošnje selekcije odgovorni iz Ljutice Bogdana prinuđeni su da ponovo podvlače crtu i da krenu praktično od nule. Izuzimajući golmana Rajkovića postoji ozbiljna opasnost da za prolećnu sezonu počnu igrači koji u avgustu nisu bili u klubu ili nisu bili u prvom planu.

POTREBNA NOVA KRILA, NEPOZNANICA SAVIĆEVIĆ

A kakav bi to efekat moglo da ima po igru Crvene zvezde najbolje ilustruje činjenica da se sistem Nenada Lalatovića raspao na sitne komade nakon što je crveno-beli dres razdužio kapiten Nenad Milijaš. Istina, bivši reprezentativac Srbije je za ovdašnje prilike igrač najviše klase i njegov odlazak nisu mogli da nadomeste mladi Ristić i novajlija Bosančić. Izvesno je da trener Lalatović neće na proleće da računa na Nejca Pečnika i Đorđa Rakića, dok bi ispred Rajkovića mogla da dejstvuje nova odbrambena četvorka. Povrđenog Petkovića zameniće Cvetković, praktično na pola koraka od odlaska su Lazić (Gent) i Savo Pavićević (Lirs), a nepoznata je sudbina ražalovanog kapitena Nikole Mijailovića koji je, prema nekim nezvaničnim informacijama, jedan od osumnjičenih za dostavljanje anonimnih pisama beogradskim redakcijama. Tu tektonsku “rupu“ trebalo bi da zatvori Aleksandar Luković, ujedno da supertalentovane Jovanovića, Stojanovića i povratnika Mbođa iškoluje i napravi od njih štopere evropske klase.

Treneru Nenadu Lalatoviću se i pored toga što je došao Luković verovatno znoji čelo tokom porodičnog odmora na Kopaoniku, jer kao bivši defanzivac sigurno zna da šest sedmica pripremnog perioda neće biti dovoljno da se uigra nova odbrambena četvorka... Pa makar u njoj bili Serhio Ramos i Markinjos.

Prvi operativac kluba Zvezdan Terzić nedavno je rekao da je Crvenoj zvezdi potreban klasan igrač u manevru kako bi rasteretio mladog Ristića i zadnjeg veznog Grujića, koji će dobiti blanko priliku pošto bi Aleksandar Kovačević mogao da se otisne u inostranstvo. Dakle, i manevar će doživet potpunu rekonstrukciju, a šansu bi od letošnjih startera mogao da vreba Vukan Savićević koji već dve sezone nema veliku minutažu. Praktično, Lalatović će morati da zaboravi na zaostavštinu jesenje sezone (ako je uopšte ima) i krene da slaže pobednički pazl od početka. Skoro, pa nehuman zadatak za mladog stručnjaka, ali sličnu sudbinu delii su i prethodni Zvezdini treneri...
“Moramo da dovedemo igrače koji će odmah da budu pojačanja. A ne da mi njima pomažemo“, rekao je više puta tokom jesenje sezone Lalatović.

Ta kapitalna pojačanja morala bi da stignu na mestu napadača (već mnogo puta analizira tema), kao i na krilnim pozicijama. Slovenac Nejc Pečnik je otišao, a na put se po “hiljaditi“ put sprema Darko Lazović. Za razliku od prethodnih pokušaja rukovodstvo crveno-belih ovog puta biće primorano da proda vihornog Čačanina kako bi prihodovalo simboličnu sumu novca, i ako ništa drugo namirila dugovanja prema Lazoviću (oko 560.000 evra)...

Bolan, u dobroj meri iznuđen rez u Crvenoj zvezdi, svakako nedostojan dobro organizovane sredine. Dokaz da se nekih loših navika u Ljutice Bogdana teško odriču....

TIM SA PREMIJERE PROTIV RADNIČKOG: Rajković (ostaje), Petković (povređen), Lazić (pred odlaskom), Pavićević (pred odlaskom), Mijailović (neizvesno), Kovačević (pred odlaskom), Milijaš (otišao), Savićević (verovatno ostaje), Lazović (pred odlaskom), Pečnik (otišao), Rakić (odlazi)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Crni Gruja

01.01.2015 00:52

Lalatović je buranija od trenera. Vratite Pižona na Marakanu.

ODGOVORITE