Саво: Не може ЈСЛ са 16 клубова и тачка!

Потпредседник ФСС трачак наде за домаће клубове види у промени система такмичења.

Фудбал 31.12.2014 | 17:40
Саво: Не може ЈСЛ са 16 клубова и тачка!

Саво Милошевић у Фудбалском савезу Србије је задужен за репрезентативне селекције, а самим тим помно прати збивања у Суперлиги, коју са постојећих 16 клубова сматра гломазном и неодрживом у садашњем економском тренутку.

"За наш фудбал би најбоље било скраћење лиге и трокружни систем такмичења. Већина је против тога, али видно је да су клубови на рубу егзистенције, пред финансијски колапсом. Ни привреда, ни држава не могу да одржавају Суперлигу са 16 клубова", рекао је Милошевић у опширном интервјуу дневном листу "Спорт".

Први наш фудбалер са троцифреним бројем наступа у дресу националног тима верује да би промена система такмичења клубовима омогућила да дуже задрже своје младе играче.

"Последњи је час да се нешто уради, јер су пред нама озбиљни проблеми".

"Код нас се појам приватизације погрешно презентује, народ то доживљава као да ће неко да дође и преузме клуб. У таквом систему, људи који улажу новац од тога очекују добит".

Милошевић је открио и да је ФСС предложио клубовима да првенство уместо око 10. августа почиње раније, како наши представници у еврокуповима не би улазили у квалификације без иједне такмичарске утакмице "у ногама".

Коментари / 0

Оставите коментар