Savo: Ne može JSL sa 16 klubova i tačka!

Potpredsednik FSS tračak nade za domaće klubove vidi u promeni sistema takmičenja.

Fudbal 31.12.2014 | 17:40
Savo: Ne može JSL sa 16 klubova i tačka!

Savo Milošević u Fudbalskom savezu Srbije je zadužen za reprezentativne selekcije, a samim tim pomno prati zbivanja u Superligi, koju sa postojećih 16 klubova smatra glomaznom i neodrživom u sadašnjem ekonomskom trenutku.

"Za naš fudbal bi najbolje bilo skraćenje lige i trokružni sistem takmičenja. Većina je protiv toga, ali vidno je da su klubovi na rubu egzistencije, pred finansijski kolapsom. Ni privreda, ni država ne mogu da održavaju Superligu sa 16 klubova", rekao je Milošević u opširnom intervjuu dnevnom listu "Sport".

Prvi naš fudbaler sa trocifrenim brojem nastupa u dresu nacionalnog tima veruje da bi promena sistema takmičenja klubovima omogućila da duže zadrže svoje mlade igrače.

"Poslednji je čas da se nešto uradi, jer su pred nama ozbiljni problemi".

"Kod nas se pojam privatizacije pogrešno prezentuje, narod to doživljava kao da će neko da dođe i preuzme klub. U takvom sistemu, ljudi koji ulažu novac od toga očekuju dobit".

Milošević je otkrio i da je FSS predložio klubovima da prvenstvo umesto oko 10. avgusta počinje ranije, kako naši predstavnici u evrokupovima ne bi ulazili u kvalifikacije bez ijedne takmičarske utakmice "u nogama".

Komentari / 0

Ostavite komentar