Најбољи је, а није ваљао Партизану и Звезди!

Немања Матић, најбољи фудбалер Србије у 2014. години, тврди да не жали што "вечити" у њему нису препознали таленат, јер ко зна шта би било са његовом каријером да је остао у Београду.

Фудбал 31.12.2014 | 17:00
Најбољи је, а није ваљао Партизану и Звезди!

Немања Матић проглашен је од стране Фудбалског савеза Србије за најбољег играча у 2014. години.

"Златну лопту" ФСС заслужио је сјајним играма у Челсију и репрезентацији Србије. Ипак, само он зна колико је било тешко стићи међу светске звезде у туђини, где се отиснуо још као деветнаестогодишњак, када је потписао за екипу Кошица, и заслужити комплименте великих стручњака.

Момак са Уба није одустао ни када су га као дете отписала два највећа клуба у његовој земљи - Црвена звезда и Партизан, као недовољно квалитетног. Многима је остало нејасно како нико из црвено и црно-белог табора није препознао таленат који Матић поседује.

"Као клинац сам провео четири године у Црвеној звезди и једну у Партизану, међутим, не знам из којих разлога, тамо нико није обратио посебну пажњу на мене. Нису ни битна имена тих тренера, једноставно, комплетно стање у тим омладинским школама је било некако чудно. Не знам да ли се у међувремену нешто поправило. Тада је било још дечака, подједнако талентованих као ја, али су се негде изгубили", открио је у интервјуу за "Новости" Матић.

Репрезентативац Србије ипак не жали због тога, јер питање је у ком смеру би отишла његова каријера да је заиграо за "вечите". Ипак, открива да му је један сан остао неиспуњен.

"Одувек сам маштао да играм за први тим Црвене звезде, али то се није остварило. Генерално, не размишљам о томе шта би било да сам доносио неке друге одлуке, јер сам презадовољан како тече моја каријера. Стигао сам до великог клуба какав је Челси, играм за репрезентацију Србије. То ме испуњава, срећан сам и задовољан".

Док се широм света буде прослављао дочек 2015. Немања Матић биће у карантину.

"Већ 1. јануара играмо против Тотенхема. Сви морамо на спавање у 12.05, одмах после дочека 2015. Са Жозеом Мурињом око таквих ствари нема расправе", изјавио је везиста Челсија.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Њемацка

31.12.2014 16:02

бас си имао среце дау теби нису препознали талента

ОДГОВОРИТЕ