Najbolji je, a nije valjao Partizanu i Zvezdi!

Nemanja Matić, najbolji fudbaler Srbije u 2014. godini, tvrdi da ne žali što "večiti" u njemu nisu prepoznali talenat, jer ko zna šta bi bilo sa njegovom karijerom da je ostao u Beogradu.

Fudbal 31.12.2014 | 17:00
Najbolji je, a nije valjao Partizanu i Zvezdi!

Nemanja Matić proglašen je od strane Fudbalskog saveza Srbije za najboljeg igrača u 2014. godini.

"Zlatnu loptu" FSS zaslužio je sjajnim igrama u Čelsiju i reprezentaciji Srbije. Ipak, samo on zna koliko je bilo teško stići među svetske zvezde u tuđini, gde se otisnuo još kao devetnaestogodišnjak, kada je potpisao za ekipu Košica, i zaslužiti komplimente velikih stručnjaka.

Momak sa Uba nije odustao ni kada su ga kao dete otpisala dva najveća kluba u njegovoj zemlji - Crvena zvezda i Partizan, kao nedovoljno kvalitetnog. Mnogima je ostalo nejasno kako niko iz crveno i crno-belog tabora nije prepoznao talenat koji Matić poseduje.

"Kao klinac sam proveo četiri godine u Crvenoj zvezdi i jednu u Partizanu, međutim, ne znam iz kojih razloga, tamo niko nije obratio posebnu pažnju na mene. Nisu ni bitna imena tih trenera, jednostavno, kompletno stanje u tim omladinskim školama je bilo nekako čudno. Ne znam da li se u međuvremenu nešto popravilo. Tada je bilo još dečaka, podjednako talentovanih kao ja, ali su se negde izgubili", otkrio je u intervjuu za "Novosti" Matić.

Reprezentativac Srbije ipak ne žali zbog toga, jer pitanje je u kom smeru bi otišla njegova karijera da je zaigrao za "večite". Ipak, otkriva da mu je jedan san ostao neispunjen.

"Oduvek sam maštao da igram za prvi tim Crvene zvezde, ali to se nije ostvarilo. Generalno, ne razmišljam o tome šta bi bilo da sam donosio neke druge odluke, jer sam prezadovoljan kako teče moja karijera. Stigao sam do velikog kluba kakav je Čelsi, igram za reprezentaciju Srbije. To me ispunjava, srećan sam i zadovoljan".

Dok se širom sveta bude proslavljao doček 2015. Nemanja Matić biće u karantinu.

"Već 1. januara igramo protiv Totenhema. Svi moramo na spavanje u 12.05, odmah posle dočeka 2015. Sa Žozeom Murinjom oko takvih stvari nema rasprave", izjavio je vezista Čelsija.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

NJemacka

31.12.2014 16:02

bas si imao srece dau tebi nisu prepoznali talenta

ODGOVORITE