Амерички педофил одведен из БиХ

Амерички Хрват Мајкл Вучић, којег америчке власти сумњиче за педофилију, јутрос је под пратњом полицијских органа САД одведен из БиХ.

Босна и Херцеговина 31.12.2014 | 13:25
Амерички педофил одведен из БиХ

Вучић, за којим се трагало због оптужби да је као наставник у америчкој школи у Лејксајду сексуално злостављао 13-годишњу ученицу, ухапшен је 12. децембра у близини Мостара.

Хапшење су извршили припадници Службе за послове са странцима БиХ на основу налога округа Лејк, саопштено је из Амбасаде САД у БиХ.

Америчка Амбасада поздравила је изузетан рад Службе за односе са странцима која је пронашла и ухапсила Вучића, као и Граничну полицију која је асистирала у његовом одласку.

"Овај случај је одличан показатељ позитивне и дуготрајне сарадње Амбасаде САД и институција за провођење закона у БиХ", наводи се у саопштењу.

Вучић је побјегао из САД крајем августа и од тада је његова фотографија на потјерници вриједна чак милион долара.

У оптужници се наводи да је Вучић још 2012. године у пет наврата у свом кабинету злостављао 13-годишњу дјевојчицу, која је тек сада одлучила да проговори.

Из Службе за странце БиХ раније је саопштено да је Вучић ушао у БиХ прије расписивања потјернице.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Проговорити

31.12.2014 23:43

Дјеца могу бити јако злоцеста. 13 је пуна сполна зрелост у САД-у. Да ли би они њега тразили да је Црнац? Него то није и није нативе па онда мозе и сав тај цирцус. БХ у страху мора све. Заврнуце кредите па неце бити нити брасна. Тезак је динар са Запада. Казем динар јер марка би цудно звуцала. Надајмо се да је све лаз па це он некој куци у БХ.

ОДГОВОРИТЕ