Američki pedofil odveden iz BiH

Američki Hrvat Majkl Vučić, kojeg američke vlasti sumnjiče za pedofiliju, jutros je pod pratnjom policijskih organa SAD odveden iz BiH.

Bosna i Hercegovina 31.12.2014 | 13:25
Američki pedofil odveden iz BiH

Vučić, za kojim se tragalo zbog optužbi da je kao nastavnik u američkoj školi u Lejksajdu seksualno zlostavljao 13-godišnju učenicu, uhapšen je 12. decembra u blizini Mostara.

Hapšenje su izvršili pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH na osnovu naloga okruga Lejk, saopšteno je iz Ambasade SAD u BiH.

Američka Ambasada pozdravila je izuzetan rad Službe za odnose sa strancima koja je pronašla i uhapsila Vučića, kao i Graničnu policiju koja je asistirala u njegovom odlasku.

"Ovaj slučaj je odličan pokazatelj pozitivne i dugotrajne saradnje Ambasade SAD i institucija za provođenje zakona u BiH", navodi se u saopštenju.

Vučić je pobjegao iz SAD krajem avgusta i od tada je njegova fotografija na potjernici vrijedna čak milion dolara.

U optužnici se navodi da je Vučić još 2012. godine u pet navrata u svom kabinetu zlostavljao 13-godišnju djevojčicu, koja je tek sada odlučila da progovori.

Iz Službe za strance BiH ranije je saopšteno da je Vučić ušao u BiH prije raspisivanja potjernice.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Progovoriti

31.12.2014 23:43

Djeca mogu biti jako zlocesta. 13 je puna spolna zrelost u SAD-u. Da li bi oni njega trazili da je Crnac? Nego to nije i nije native pa onda moze i sav taj circus. BH u strahu mora sve. Zavrnuce kredite pa nece biti niti brasna. Tezak je dinar sa Zapada. Kazem dinar jer marka bi cudno zvucala. Nadajmo se da je sve laz pa ce on nekoj kuci u BH.

ODGOVORITE