СРС РС: Година коју ће појести „папци“

„Како посијемо тако ћемо пожњети“, каже народна мудрост. У нову 2015.годину зато улазимо с надом, да оно што је режим Милорада Додика до сада „засијао“, у данима који су пред нама, неће „уродити плодом“, наводи се у саопштењу Српске радикалне странке РС.

Република Српска 31.12.2014 | 09:29
СРС РС: Година коју ће појести „папци“

Наивно би било и очекивати да ће се из „сјемена“ лажних обећања, корупције, криминала, превара, притисака, посијане мржње, страха и примитивизма ишта добро изродити. Још бесмисленије би било надати се у ишта добро од Владе која је изабрана купљеном подршком „папака“.

Тим именом су, оне који су им за, њима знану цијену, у скупштини указали повјерење назвали представници режима. Именовани се нису нашли увријеђени већ су наставили да здушно подржавају оне који их сматрају „папцима“. Умјесто да виновници најсрамније политичке корупције буду у складу са законом процесуирани, Додикова полицијска хунта ових дана малтретира оне који су објелоданили снимак о трговини папцима у Републици Српској.

Упад полиције у редакцију сарајевског поратал Кликс, порука је да рањеном режиму Милорада Додика ни ентитетске границе нису препрека у прогону истине и слободе информисања. Колико се Милорад Додик плаши медија којима је објективно информисање јавности приоритет, доказ је и јучерашње спречавање екипе БН телевизије да присуствује пријему за новинаре у Палати Републике, који је организовао предсједник Републике Српске.

Да је режим на климавим „папцима“ у великом страху, показује низ примјера. Међу првим одбијање зхтјева опозиције да се проведе истрага о афери „ два папка“ и о томе извијести Парламент. Као резултат политичке корупције добили смо рециклирану Владу избормне губитнице Жељке Цвијановић, са рециклираним министарствима на челу са дјелимично размјештеним штеточинама.

На овај начин лидер СНСД-а , је обмануо и властите гласаче којима је пред изборе говорио да ће мандат за састав нове Владе дати Игору Радојичићу. Али у лажи, су кратки „папци“, па је режим страх од истине демонстрирао и одбијањем, захтјева опозиције да се у Скупштини расправља о пропасти Бобар банке, у чије је спасавање власт претходно уложила десетине милиона марака које припадају Републици Српској. Овуприватну банку је сустигла судбина, бројних предузећа које је режим у Републици Српској „спасавао“.

Разлога за оптимизам, да ће и неке друге финансијске институције и предузећа боље проћи, са сваким даном владавине овог режима све је мање.

Бар, прва три и по мјесеца, године у коју улазимо, живјећемо на кредит, послије тога је једино сигуран наставак ваљања по дну провалије у коју нас је оваква власт гурнула.То нам обећава и тек усвојени Буџет и Економска политика Републике Српске. Да Влада Милорада Додика, са Жељком Цвијановић на челу не зна ни куда ни докле нас води говори и тотална колизија између Буџета и Економске политике за 2015. годину.

Док се у Економској политици говори о смањењу админисрације, у Буџету се предвиђа више средстава за ту исту администрацију. Од око двије милијарде марака Буџета,, највећа ставка се односи на плате, преко 440 милиона за нове кредите иако ће приспјеле обавезе по досадашњим кредитним задужењима износити преко 530 милиона марака. Оно што остане од Буџета предвиђено је у разне грантове. Дужничким и потрошакчим Буџетом, није озбиљније ни предвиђен подстицај привредном развоју и запошљавању.

Јасно је да је једини циљ режима покушај куповине социјалног мира, односно продужетак агоније свих поштених грађана Републике Српске и какав - такав опстанка криминалне хунте, и припадајућих јој „папака“ . Свјесни да им једино останак на власти и уз власт, значи сигуран останак на слободи уз све привилегије које су сопственом народу ускратили, спремни су се борити док не потроше и посљедњег „папка“.

До тада, уз срећан Божић и Нову годину свим грађанима Републике Српске, свим поштеним људима добре воље прије свега, желимо мир, љубав, здравље, слободу и боља времена од ових у којима сада живимо.

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Јован БЛ

31.12.2014 10:30

Одлично! Радикали (ало ови прави) погоде увијек суштину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аба

31.12.2014 10:32

Најдослиједнија партија на политичкој сцену РС је СРС РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

31.12.2014 10:37

Само нас Миланко Михајлица мозе извуци из беде. Будуци премијер Српске. Имаа храброст, има став и постен је цовек. Братунац је уз тебе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

31.12.2014 10:39

Назалост да су се слусали радикали многе ствари би се предупредиле и спасиле. Од Бираца до Бобара. Али цак и остатак опозиције искрено се не бори против ове немани. Једини који не калкулисе је Михајлица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДИКАЛ

31.12.2014 13:19

Спаси нас из луднице, Михајлице,Михајлице... Браво радикали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напредна Хрватска

31.12.2014 13:23

Јели истина да се шукало уједињује са ХСП-ом и да ће им се посланички клуб звати, За Дом Напредни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стеван

31.12.2014 13:55

Браво за Михајлицу и његове радикале, они су једини прави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

31.12.2014 16:36

СРС РС је бољи са Миланком Михајлицом или је био бољи са Николом Поплашеном. И зашто су се одцјепили од изворног СРС. Колико у ствари тих радикалних странака имамо данас у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

грба

31.12.2014 19:23

Узети назив народни посланик и наци назив компезациони папак посланик. Сукало би продао и дусу за 100 КМ. Биједник, преварант и лазов. Истина је да су радикали једини досљедни. Оснивам СРПСКУ СТРАНКУ ПАПАКА. Мозда се презиви и 2015 ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

01.01.2015 08:03

Шукало је "биједник прварат и лажов" јер није прешао у СзП, а да је прешао тад би био херој. Са 2. посланика био би недовољан за скупштинску већину, осим ако не рачунаш на коалицију Домовина, а исте је пред распадом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

01.01.2015 09:40

Све сто нема везе са господином СЕСЕЉОМ за мене је непризната СРСа.Поредити Михаљицу са Др Попласеним то је смијесно.

ОДГОВОРИТЕ