SRS RS: Godina koju će pojesti „papci“

„Kako posijemo tako ćemo požnjeti“, kaže narodna mudrost. U novu 2015.godinu zato ulazimo s nadom, da ono što je režim Milorada Dodika do sada „zasijao“, u danima koji su pred nama, neće „uroditi plodom“, navodi se u saopštenju Srpske radikalne stranke RS.

Republika Srpska 31.12.2014 | 09:29
SRS RS: Godina koju će pojesti „papci“

Naivno bi bilo i očekivati da će se iz „sjemena“ lažnih obećanja, korupcije, kriminala, prevara, pritisaka, posijane mržnje, straha i primitivizma išta dobro izroditi. Još besmislenije bi bilo nadati se u išta dobro od Vlade koja je izabrana kupljenom podrškom „papaka“.

Tim imenom su, one koji su im za, njima znanu cijenu, u skupštini ukazali povjerenje nazvali predstavnici režima. Imenovani se nisu našli uvrijeđeni već su nastavili da zdušno podržavaju one koji ih smatraju „papcima“. Umjesto da vinovnici najsramnije političke korupcije budu u skladu sa zakonom procesuirani, Dodikova policijska hunta ovih dana maltretira one koji su objelodanili snimak o trgovini papcima u Republici Srpskoj.

Upad policije u redakciju sarajevskog poratal Kliks, poruka je da ranjenom režimu Milorada Dodika ni entitetske granice nisu prepreka u progonu istine i slobode informisanja. Koliko se Milorad Dodik plaši medija kojima je objektivno informisanje javnosti prioritet, dokaz je i jučerašnje sprečavanje ekipe BN televizije da prisustvuje prijemu za novinare u Palati Republike, koji je organizovao predsjednik Republike Srpske.

Da je režim na klimavim „papcima“ u velikom strahu, pokazuje niz primjera. Među prvim odbijanje zhtjeva opozicije da se provede istraga o aferi „ dva papka“ i o tome izvijesti Parlament. Kao rezultat političke korupcije dobili smo recikliranu Vladu izbormne gubitnice Željke Cvijanović, sa recikliranim ministarstvima na čelu sa djelimično razmještenim štetočinama.

Na ovaj način lider SNSD-a , je obmanuo i vlastite glasače kojima je pred izbore govorio da će mandat za sastav nove Vlade dati Igoru Radojičiću. Ali u laži, su kratki „papci“, pa je režim strah od istine demonstrirao i odbijanjem, zahtjeva opozicije da se u Skupštini raspravlja o propasti Bobar banke, u čije je spasavanje vlast prethodno uložila desetine miliona maraka koje pripadaju Republici Srpskoj. Ovuprivatnu banku je sustigla sudbina, brojnih preduzeća koje je režim u Republici Srpskoj „spasavao“.

Razloga za optimizam, da će i neke druge finansijske institucije i preduzeća bolje proći, sa svakim danom vladavine ovog režima sve je manje.

Bar, prva tri i po mjeseca, godine u koju ulazimo, živjećemo na kredit, poslije toga je jedino siguran nastavak valjanja po dnu provalije u koju nas je ovakva vlast gurnula.To nam obećava i tek usvojeni Budžet i Ekonomska politika Republike Srpske. Da Vlada Milorada Dodika, sa Željkom Cvijanović na čelu ne zna ni kuda ni dokle nas vodi govori i totalna kolizija između Budžeta i Ekonomske politike za 2015. godinu.

Dok se u Ekonomskoj politici govori o smanjenju adminisracije, u Budžetu se predviđa više sredstava za tu istu administraciju. Od oko dvije milijarde maraka Budžeta,, najveća stavka se odnosi na plate, preko 440 miliona za nove kredite iako će prispjele obaveze po dosadašnjim kreditnim zaduženjima iznositi preko 530 miliona maraka. Ono što ostane od Budžeta predviđeno je u razne grantove. Dužničkim i potrošakčim Budžetom, nije ozbiljnije ni predviđen podsticaj privrednom razvoju i zapošljavanju.

Jasno je da je jedini cilj režima pokušaj kupovine socijalnog mira, odnosno produžetak agonije svih poštenih građana Republike Srpske i kakav - takav opstanka kriminalne hunte, i pripadajućih joj „papaka“ . Svjesni da im jedino ostanak na vlasti i uz vlast, znači siguran ostanak na slobodi uz sve privilegije koje su sopstvenom narodu uskratili, spremni su se boriti dok ne potroše i posljednjeg „papka“.

Do tada, uz srećan Božić i Novu godinu svim građanima Republike Srpske, svim poštenim ljudima dobre volje prije svega, želimo mir, ljubav, zdravlje, slobodu i bolja vremena od ovih u kojima sada živimo.

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Јован БЛ

31.12.2014 10:30

Одлично! Радикали (ало ови прави) погоде увијек суштину.

ODGOVORITE
Name

Аба

31.12.2014 10:32

Најдослиједнија партија на политичкој сцену РС је СРС РС.

ODGOVORITE
Name

Miko

31.12.2014 10:37

Samo nas Milanko Mihajlica moze izvuci iz bede. Buduci premijer Srpske. Imaa hrabrost, ima stav i posten je covek. Bratunac je uz tebe!

ODGOVORITE
Name

semberac

31.12.2014 10:39

Nazalost da su se slusali radikali mnoge stvari bi se predupredile i spasile. Od Biraca do Bobara. Ali cak i ostatak opozicije iskreno se ne bori protiv ove nemani. Jedini koji ne kalkulise je Mihajlica.

ODGOVORITE
Name

РАДИКАЛ

31.12.2014 13:19

Спаси нас из луднице, Михајлице,Михајлице... Браво радикали.

ODGOVORITE
Name

Napredna Hrvatska

31.12.2014 13:23

Jeli istina da se šukalo ujedinjuje sa HSP-om i da će im se poslanički klub zvati, Za Dom Napredni!

ODGOVORITE
Name

Stevan

31.12.2014 13:55

Bravo za Mihajlicu i njegove radikale, oni su jedini pravi.

ODGOVORITE
Name

Doboj

31.12.2014 16:36

SRS RS je bolji sa Milankom Mihajlicom ili je bio bolji sa Nikolom Poplašenom. I zašto su se odcjepili od izvornog SRS. Koliko u stvari tih radikalnih stranaka imamo danas u RS

ODGOVORITE
Name

grba

31.12.2014 19:23

Uzeti naziv narodni poslanik i naci naziv kompezacioni papak poslanik. Sukalo bi prodao i dusu za 100 KM. Bijednik, prevarant i lazov. Istina je da su radikali jedini dosljedni. Osnivam SRPSKU STRANKU PAPAKA. Mozda se prezivi i 2015 ;)

ODGOVORITE
Name

Doboj

01.01.2015 08:03

Šukalo je "bijednik prvarat i lažov" jer nije prešao u SzP, a da je prešao tad bi bio heroj. Sa 2. poslanika bio bi nedovoljan za skupštinsku većinu, osim ako ne računaš na koaliciju Domovina, a iste je pred raspadom.

ODGOVORITE
Name

rodjo

01.01.2015 09:40

Sve sto nema veze sa gospodinom SESELJOM za mene je nepriznata SRSa.Porediti Mihaljicu sa Dr Poplasenim to je smijesno.

ODGOVORITE