Џошуа Паркер у Звезди: Брзоноги ''проблем''!

Ко је Џош(уа) Паркер, који је близу преласка из Домжала у Црвену звезду.

Фудбал 31.12.2014 | 12:00
Џошуа Паркер у Звезди: Брзоноги ''проблем''!

Не тако давно, када су Домжале одлучиле да откупе уговор бившег Звездиног клинца Немање Максимовића и тада је причано о томе како ће црвено-белима неочекивано "капнути" обештећење (гарантовано ФИФА таблицама) од око 80.000 евра.

Међутим, сви су изгледи да шампион Србије тај новац не жели, већ да жели играча уместо тога.

И то није случајно...

Јер, уколико би Домжале уплатиле новац на званични рачун ФК Црвена звезда, клуб би без њега моментално остао, јер је рачун у блокади оптерећен гомилом меница. Тим обештећењем био намирен неки од потражиоца, а процените који део дуга од 52 милиона евра би био измирен са 80.000 евра.

МОНДО сазнаје да су у Звезди заинтересовани да уместо новца из Домжала узму играча и пробају с њим нешто да направе. Као једна од могућности појавио се Џошуа Паркер (24), играч рођен у Енглеској, пореклом са рајског острва Антигва и Барбуда, за чију репрезентацију и наступа.

Ради се о крилном играчу, који би требало да замени Дарка Лазовића на десном боку, с обзиром на то да је актуелни капитен екипе преломио да ове зиме оде из клуба и пред њим је неколико понуда.

Црвена звезда је у Паркеровом случају размишљала практично и прагматично, али шта би добила његовим ангажовањем? О томе смо разговарали са једним од одличних познавалаца прилика у словеначком фудбалу, Домжалама конкретно.

"Знам, чуо сам да су људи из Звезде контактирали Домжале, које траже одштету негде око 120.000 евра. Могуће је да разговарају о тој компензацији, с обзиром на то да су Звезди дужни око 80.000 за малог Максимовића", рекао нам је саговорник, који каже да Паркеру на лето истиче уговор и да ће у јуну бити слободан играч.

Како коментаришете Звездино интересовање за Паркера?

"Искрено, мало сам зачуђен, није он нека посебна прича... Крило, кад хоће да игра брз је као 'луд', али је прилично лош техничар. Мислим да нема квалитет за Звезду, али ни Звезда није оно што је некад била. Али, свакако Звезда ту не губи ништа, може да проба, ко зна шта ће испасти на крају", истиче.

За крај, саговорник нам је испричао и због чега се у Домжалама неће "поломити" да задрже Паркера.

"Он има сина, који није више са његовом мајком, тако да је у последње време стално летео у Лондон. Често су биле неке фрке с њим", испричао нам је саговорник.

Паркер је од 2009. до 2011. био члан Квинс Парк Ренџерса, али је забележио само шест првенствених утакмица, чешће је био на позајмицама. Играо је за Вимблдон два пута, Нортемптнон три, Вајкомб једном, Олдам 16, Дагнем и Редбриџ осам и Оксфрод три. У Енглеској нема постигнут гол, али има у Домжалама...

Он је на 17 утакмица у Првој лиги дао три гола и забележио три асистенције ове сезоне. Рачунајући и прошлу сезону, у свим такмичењима Паркер је дао 15 голова, уз седам асистенција, на 47 утакмица, што значи да може да буде прилично учинковит. После приче са нашим саговорником додали бисмо - када жели.

А, да ли је играч за Звезду? Процените сами, али свакако неће бити скупа грешка, какве је српски клуб правио у прошлости.

Коментари / 0

Оставите коментар