Džošua Parker u Zvezdi: Brzonogi ''problem''!

Ko je Džoš(ua) Parker, koji je blizu prelaska iz Domžala u Crvenu zvezdu.

Fudbal 31.12.2014 | 12:00
Džošua Parker u Zvezdi: Brzonogi ''problem''!

Ne tako davno, kada su Domžale odlučile da otkupe ugovor bivšeg Zvezdinog klinca Nemanje Maksimovića i tada je pričano o tome kako će crveno-belima neočekivano "kapnuti" obeštećenje (garantovano FIFA tablicama) od oko 80.000 evra.

Međutim, svi su izgledi da šampion Srbije taj novac ne želi, već da želi igrača umesto toga.

I to nije slučajno...

Jer, ukoliko bi Domžale uplatile novac na zvanični račun FK Crvena zvezda, klub bi bez njega momentalno ostao, jer je račun u blokadi opterećen gomilom menica. Tim obeštećenjem bio namiren neki od potražioca, a procenite koji deo duga od 52 miliona evra bi bio izmiren sa 80.000 evra.

MONDO saznaje da su u Zvezdi zainteresovani da umesto novca iz Domžala uzmu igrača i probaju s njim nešto da naprave. Kao jedna od mogućnosti pojavio se Džošua Parker (24), igrač rođen u Engleskoj, poreklom sa rajskog ostrva Antigva i Barbuda, za čiju reprezentaciju i nastupa.

Radi se o krilnom igraču, koji bi trebalo da zameni Darka Lazovića na desnom boku, s obzirom na to da je aktuelni kapiten ekipe prelomio da ove zime ode iz kluba i pred njim je nekoliko ponuda.

Crvena zvezda je u Parkerovom slučaju razmišljala praktično i pragmatično, ali šta bi dobila njegovim angažovanjem? O tome smo razgovarali sa jednim od odličnih poznavalaca prilika u slovenačkom fudbalu, Domžalama konkretno.

"Znam, čuo sam da su ljudi iz Zvezde kontaktirali Domžale, koje traže odštetu negde oko 120.000 evra. Moguće je da razgovaraju o toj kompenzaciji, s obzirom na to da su Zvezdi dužni oko 80.000 za malog Maksimovića", rekao nam je sagovornik, koji kaže da Parkeru na leto ističe ugovor i da će u junu biti slobodan igrač.

Kako komentarišete Zvezdino interesovanje za Parkera?

"Iskreno, malo sam začuđen, nije on neka posebna priča... Krilo, kad hoće da igra brz je kao 'lud', ali je prilično loš tehničar. Mislim da nema kvalitet za Zvezdu, ali ni Zvezda nije ono što je nekad bila. Ali, svakako Zvezda tu ne gubi ništa, može da proba, ko zna šta će ispasti na kraju", ističe.

Za kraj, sagovornik nam je ispričao i zbog čega se u Domžalama neće "polomiti" da zadrže Parkera.

"On ima sina, koji nije više sa njegovom majkom, tako da je u poslednje vreme stalno leteo u London. Često su bile neke frke s njim", ispričao nam je sagovornik.

Parker je od 2009. do 2011. bio član Kvins Park Rendžersa, ali je zabeležio samo šest prvenstvenih utakmica, češće je bio na pozajmicama. Igrao je za Vimbldon dva puta, Nortemptnon tri, Vajkomb jednom, Oldam 16, Dagnem i Redbridž osam i Oksfrod tri. U Engleskoj nema postignut gol, ali ima u Domžalama...

On je na 17 utakmica u Prvoj ligi dao tri gola i zabeležio tri asistencije ove sezone. Računajući i prošlu sezonu, u svim takmičenjima Parker je dao 15 golova, uz sedam asistencija, na 47 utakmica, što znači da može da bude prilično učinkovit. Posle priče sa našim sagovornikom dodali bismo - kada želi.

A, da li je igrač za Zvezdu? Procenite sami, ali svakako neće biti skupa greška, kakve je srpski klub pravio u prošlosti.

Komentari / 0

Ostavite komentar