ЕЛ: На Реал са жељом и младошћу!

Репрезентативци Србије Никола Калинић и Стефан Јовић са нестрпљењем чекају гостовање Реала у Комбанк арени.

Кошарка 31.12.2014 | 10:00
ЕЛ: На Реал са жељом и младошћу!

Калинић и Јовић летос су, мимо очекивања, заиграли за репрезентацију Србије на Мундобаскету и окитили се сребром.

Као што "орловима" пре такмичења нису даване велике шансе да освоје медаљу, тако ни црвено-бели нису међу фаворитима за пласман у четвртфинале Евролиге, али добро је што се такве ствари никада и не решавају прогнозама, него искључиво на паркету.

Црвено-бели су у првој фази такмичења добили четири и изгубили једну утакмицу код куће, од Олимпијакоса, тако да имају идеју шта је све потребно да би срушили великог противника, актуелног вицешампиона Европе - Реал Мадрид (петак, 19.00).

"Очекујем још један спектакл у Арени. Продате су све улазнице, биће паклена атмосфера и ми желимо да ту утакмицу одиграмо најбоље што можемо. Зна се ко је Реал, једна од три-четири најбоље екипе у Европи. Против њих ћемо видети где се налазимо и на чему још треба да радимо", рекао је Калинић Тањугу.

Он сматра да би згуснут распоред противника и подршка Делија могли да буду адути црвено-белих.

"Реал је искусна екипа, навикли су на притисак. Али, покушаћемо да одиграмо на младост, жељу, борбеност... Ако нам се укаже шанса, искористићемо је, што да не. Како играмо ове сезоне, ништа није немогуће, али треба остати смирен".

Његов саиграч из репрезентације, пре тога и Радничког, Стефан Јовић као највећу опасност види тандем Серхио Родригез - Руди Фернандез.

"Сви сањамо о утакмицама попут ове против Реала. Јак су тим, један број играча је дуже време на окупу, а лидери су Родригез и Фернандез, од којих много тога полази. Ако успемо да их зауставимо, можемо да направимо добар резултат", рекао је Јовић.

Плејмејкер који се истиче у дефанзивним задацима каже да се у Топ 16 фази ништа неће променити у погледу припреме утакмица.

"Циљ је да наставимо да пружамо добре игре, не желимо да будемо само учесници Топ 16 фазе. Сигурно имамо још доста тога да покажемо".

ПАРОВИ 1. КОЛА:

Група Е

уторак

Галатасарај - Жалгирис 19.00
Панатинаикос - Макаби 21.00

петак

Црвена звезда Телеком - Реал Мадрид 19.00
Алба - Барселона 20.00

Група Ф

петак

Фенербахче - ЦСКА 19.00
Лаборал Кућа - Ефес 21.00
Емпорио Армани - Нижњи Новгород 21.00
Уникаха - Олимпијакос 21.00

Коментари / 0

Оставите коментар