EL: Na Real sa željom i mladošću!

Reprezentativci Srbije Nikola Kalinić i Stefan Jović sa nestrpljenjem čekaju gostovanje Reala u Kombank areni.

Košarka 31.12.2014 | 10:00
EL: Na Real sa željom i mladošću!

Kalinić i Jović letos su, mimo očekivanja, zaigrali za reprezentaciju Srbije na Mundobasketu i okitili se srebrom.

Kao što "orlovima" pre takmičenja nisu davane velike šanse da osvoje medalju, tako ni crveno-beli nisu među favoritima za plasman u četvrtfinale Evrolige, ali dobro je što se takve stvari nikada i ne rešavaju prognozama, nego isključivo na parketu.

Crveno-beli su u prvoj fazi takmičenja dobili četiri i izgubili jednu utakmicu kod kuće, od Olimpijakosa, tako da imaju ideju šta je sve potrebno da bi srušili velikog protivnika, aktuelnog vicešampiona Evrope - Real Madrid (petak, 19.00).

"Očekujem još jedan spektakl u Areni. Prodate su sve ulaznice, biće paklena atmosfera i mi želimo da tu utakmicu odigramo najbolje što možemo. Zna se ko je Real, jedna od tri-četiri najbolje ekipe u Evropi. Protiv njih ćemo videti gde se nalazimo i na čemu još treba da radimo", rekao je Kalinić Tanjugu.

On smatra da bi zgusnut raspored protivnika i podrška Delija mogli da budu aduti crveno-belih.

"Real je iskusna ekipa, navikli su na pritisak. Ali, pokušaćemo da odigramo na mladost, želju, borbenost... Ako nam se ukaže šansa, iskoristićemo je, što da ne. Kako igramo ove sezone, ništa nije nemoguće, ali treba ostati smiren".

Njegov saigrač iz reprezentacije, pre toga i Radničkog, Stefan Jović kao najveću opasnost vidi tandem Serhio Rodrigez - Rudi Fernandez.

"Svi sanjamo o utakmicama poput ove protiv Reala. Jak su tim, jedan broj igrača je duže vreme na okupu, a lideri su Rodrigez i Fernandez, od kojih mnogo toga polazi. Ako uspemo da ih zaustavimo, možemo da napravimo dobar rezultat", rekao je Jović.

Plejmejker koji se ističe u defanzivnim zadacima kaže da se u Top 16 fazi ništa neće promeniti u pogledu pripreme utakmica.

"Cilj je da nastavimo da pružamo dobre igre, ne želimo da budemo samo učesnici Top 16 faze. Sigurno imamo još dosta toga da pokažemo".

PAROVI 1. KOLA:

Grupa E

utorak

Galatasaraj - Žalgiris 19.00
Panatinaikos - Makabi 21.00

petak

Crvena zvezda Telekom - Real Madrid 19.00
Alba - Barselona 20.00

Grupa F

petak

Fenerbahče - CSKA 19.00
Laboral Kuća - Efes 21.00
Emporio Armani - Nižnji Novgorod 21.00
Unikaha - Olimpijakos 21.00

Komentari / 0

Ostavite komentar