Чилић: Могу да будем број 1 на свијету!

Марин Чилић је обележио финиш 2014. године неочекиваном тријумфом на УС Опену, а хрватски тенисер верује да је то само почетак успона.

Тенис 30.12.2014 | 23:00
Чилић: Могу да будем број 1 на свијету!

Чилић је постао други Хрват који је освојио Грен слем, после Горана Иванишевића, а верује да у наставку каријере може до броја 1.

"Верујем у то. Апсолутно. Али свестан сам колико је то још увек 'далеко' и колико ћу морати да напредујем. У врху тениса веома мале ситнице могу да направе велики помак, тако да за наредну годину желим да све подигнем на још већи ниво", рекао је Чилић.

Иако је УС опен био пре три месеца, и даље се углавном прича о Њујорку када је у питању Чилић.

"УС Опен је иза мене, окрећем се новим изазовима и победама. Бити Грен слем победник дословно је предиван осећај, осећај да сте део историје и да ће крај вашег имена увек бити и та титула. Ипак, тај успех је сада иза мене и желим да се концентришем на нову сезону. Прво желим да се решим повреде (пропустиће можда Аустралијан опен, прим, аут), а онда на нове победе и нове изазове", рекао је Чилић за Индеx.

Када је у питању један меч који је обележио Чилићеву 2014. то је свакако фантастична игра и победа над Роџером Федерером у полуфиналу УСО.

"Федерер ми је одмах на мрежи рекао да је јако срећан због мене. Наравно, верујем да му је пораз тешко пао, али велики је спортиста и он зна најбоље што значи ући у финале Грен слема и колико је мени то битно", закључио је Чилић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реалност

31.12.2014 03:15

Е мој Циле,и цорава кока један пут нагоди...Све су то пусти снови твоји!Неце висе бити санси за свирку-прославу са Тхомсоном у ЦРНОМЕ МЕДЈУГОРЈУ!!!

ОДГОВОРИТЕ