Čilić: Mogu da budem broj 1 na svijetu!

Marin Čilić je obeležio finiš 2014. godine neočekivanom trijumfom na US Openu, a hrvatski teniser veruje da je to samo početak uspona.

Tenis 30.12.2014 | 23:00
Čilić: Mogu da budem broj 1 na svijetu!

Čilić je postao drugi Hrvat koji je osvojio Gren slem, posle Gorana Ivaniševića, a veruje da u nastavku karijere može do broja 1.

"Verujem u to. Apsolutno. Ali svestan sam koliko je to još uvek 'daleko' i koliko ću morati da napredujem. U vrhu tenisa veoma male sitnice mogu da naprave veliki pomak, tako da za narednu godinu želim da sve podignem na još veći nivo", rekao je Čilić.

Iako je US open bio pre tri meseca, i dalje se uglavnom priča o Njujorku kada je u pitanju Čilić.

"US Open je iza mene, okrećem se novim izazovima i pobedama. Biti Gren slem pobednik doslovno je predivan osećaj, osećaj da ste deo istorije i da će kraj vašeg imena uvek biti i ta titula. Ipak, taj uspeh je sada iza mene i želim da se koncentrišem na novu sezonu. Prvo želim da se rešim povrede (propustiće možda Australijan open, prim, aut), a onda na nove pobede i nove izazove", rekao je Čilić za Index.

Kada je u pitanju jedan meč koji je obeležio Čilićevu 2014. to je svakako fantastična igra i pobeda nad Rodžerom Federerom u polufinalu USO.

"Federer mi je odmah na mreži rekao da je jako srećan zbog mene. Naravno, verujem da mu je poraz teško pao, ali veliki je sportista i on zna najbolje što znači ući u finale Gren slema i koliko je meni to bitno", zaključio je Čilić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Realnost

31.12.2014 03:15

E moj Cile,i corava koka jedan put nagodi...Sve su to pusti snovi tvoji!Nece vise biti sansi za svirku-proslavu sa Thomsonom u CRNOME MEDJUGORJU!!!

ODGOVORITE