Радоњић: Вјерујемо у чуда, мада...

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић поручио је пре утакмице Топ 16 фазе Евролиге са моћним Реал Мадридом да је свака прича о мотивацији његових играча - сувишна.

Кошарка 30.12.2014 | 17:40
Радоњић: Вјерујемо у чуда, мада...

Фајнал-фор Евролиге је у Мадриду, Реал Мадрид свакако рачуна да ће играти то финале, али та претпоставка најчешће је више оптерећење него предност.

Ако сумњате у ову тврдњу, ево и статистичке потврде - последњи домаћин Фајнал-фора који је постао шампион био је Панатинаикос 2007. године, у Атини, а пре тога Макаби 2004. године у Тел Авиву.

О томе је, између осталог, говорио и тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић на конференцији за штампу пред почетак Топ 16 фазе ЕЛ.

А, почиње управо спектаклом са Реалом, у распродатој "Комбанк арени": 2. јануар у 19 часова.

"Долази нам краљевски клуиб и то је за све нас сјајан поклон за новогодишње празнике. Реал је пројектован да ове сезоне освоји Евролигу, пошто се Фајнал-фор игра у Мадриду, али то исто би могло да им буде додатно оптерећење", напоменуо је млади стручњак и истакао:

"Не треба посебно причати о нашој мотивацији, у сваки меч идемо на победу".

Он је истакао да је Реал највећи кандидат за освајање титуле првака Европе.

"Поред нас, у групи су још пет шампиона Европе, а играјући против њих и ми то желимо да постанемо. Ми смо далеко најмлађи тим у Евролиги, а ових 14 утакмица треба искористити на најбољи начин. Пружићемо све од себе да наше задовољство буде квалитетно. Реал је квалитетан и искусан тим који може да се такмичи и у НБА лиги", у суперлативима је Радоњић причао о првом ривалу у борби за Топ 8.

О амбијенту...

"Чињеница да су карте распродате говори о томе какав ће амбијент бити. Мотивисани смо да забележимо победу. Чуда се називају тим именом, јер се не десавају сваког дана", рекао је Радоњић.

Звезда - Реал, петак у 19!

Коментари / 0

Оставите коментар