Radonjić: Vjerujemo u čuda, mada...

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić poručio je pre utakmice Top 16 faze Evrolige sa moćnim Real Madridom da je svaka priča o motivaciji njegovih igrača - suvišna.

Košarka 30.12.2014 | 17:40
Radonjić: Vjerujemo u čuda, mada...

Fajnal-for Evrolige je u Madridu, Real Madrid svakako računa da će igrati to finale, ali ta pretpostavka najčešće je više opterećenje nego prednost.

Ako sumnjate u ovu tvrdnju, evo i statističke potvrde - poslednji domaćin Fajnal-fora koji je postao šampion bio je Panatinaikos 2007. godine, u Atini, a pre toga Makabi 2004. godine u Tel Avivu.

O tome je, između ostalog, govorio i trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić na konferenciji za štampu pred početak Top 16 faze EL.

A, počinje upravo spektaklom sa Realom, u rasprodatoj "Kombank areni": 2. januar u 19 časova.

"Dolazi nam kraljevski kluib i to je za sve nas sjajan poklon za novogodišnje praznike. Real je projektovan da ove sezone osvoji Evroligu, pošto se Fajnal-for igra u Madridu, ali to isto bi moglo da im bude dodatno opterećenje", napomenuo je mladi stručnjak i istakao:

"Ne treba posebno pričati o našoj motivaciji, u svaki meč idemo na pobedu".

On je istakao da je Real najveći kandidat za osvajanje titule prvaka Evrope.

"Pored nas, u grupi su još pet šampiona Evrope, a igrajući protiv njih i mi to želimo da postanemo. Mi smo daleko najmlađi tim u Evroligi, a ovih 14 utakmica treba iskoristiti na najbolji način. Pružićemo sve od sebe da naše zadovoljstvo bude kvalitetno. Real je kvalitetan i iskusan tim koji može da se takmiči i u NBA ligi", u superlativima je Radonjić pričao o prvom rivalu u borbi za Top 8.

O ambijentu...

"Činjenica da su karte rasprodate govori o tome kakav će ambijent biti. Motivisani smo da zabeležimo pobedu. Čuda se nazivaju tim imenom, jer se ne desavaju svakog dana", rekao je Radonjić.

Zvezda - Real, petak u 19!

Komentari / 0

Ostavite komentar