Више од 40 тијела извучено из мора

Индонежански ратни брод извукао је више од 40 тијела из мора током потраге за несталим авионом "Ер Азије", саопштио је портпарол морнарице.

Свијет 30.12.2014 | 13:13
Више од 40 тијела извучено из мора

"Морнарички радио је јавио да је ратни брод Бунг Томо, извукао 40 тијела и да број расте. Веома смо заузети сада", рекао је Манахан Симорангкир за агенцију АФП.

Извршни директор авиокомпаније "Ер Азија" Тони Фернандес изразио је данас саучешће рођацима 162 путника и члана посаде на лету QЗ8501 пошто су остаци авиона и тијела уочени у мору.

"Срце ми је испуњено тугом за све породице повезане са (летом) QЗ8501. У име 'Ер Азије', моје саучешће свима. Ријечи не могу да изразе колико ми је жао", написао је Фернандес на Твитеру.

Фернандес је написао да креће у Сурабају у Индонезији одакле је авион полетео у недјељу и гдје су се рођаци путника и чланова посаде авиона окупили.

Индонежански званичници саопштили су данас да су видјели неколико тијела како плутају у водама недалеко од мјеста где је нестали авион "Ер Азије" посљедњи пут виђен.

Локалне телевизије приказале су најмање једно тијело како плута у води.

Нешто раније званичници су потврдили да остаци виђени у Јаванском мору током потраге данас из ваздуха припадају несталом авиону "Ер Азије".

Предмети који подсјећају на тобоган за искрцавање у ванредним ситуацијама, врата авиона и други објекти примјећени су у Јаванском мору.

Авион са 162 путника и чланова посаде нестао је у недјељу ујутро усљед лоших временских услова на лету од индонежанског града Сурабаја до Сингапура.

Коментари / 0

Оставите коментар