Više od 40 tijela izvučeno iz mora

Indonežanski ratni brod izvukao je više od 40 tijela iz mora tokom potrage za nestalim avionom "Er Azije", saopštio je portparol mornarice.

Svijet 30.12.2014 | 13:13
Više od 40 tijela izvučeno iz mora

"Mornarički radio je javio da je ratni brod Bung Tomo, izvukao 40 tijela i da broj raste. Veoma smo zauzeti sada", rekao je Manahan Simorangkir za agenciju AFP.

Izvršni direktor aviokompanije "Er Azija" Toni Fernandes izrazio je danas saučešće rođacima 162 putnika i člana posade na letu QZ8501 pošto su ostaci aviona i tijela uočeni u moru.

"Srce mi je ispunjeno tugom za sve porodice povezane sa (letom) QZ8501. U ime 'Er Azije', moje saučešće svima. Riječi ne mogu da izraze koliko mi je žao", napisao je Fernandes na Tviteru.

Fernandes je napisao da kreće u Surabaju u Indoneziji odakle je avion poleteo u nedjelju i gdje su se rođaci putnika i članova posade aviona okupili.

Indonežanski zvaničnici saopštili su danas da su vidjeli nekoliko tijela kako plutaju u vodama nedaleko od mjesta gde je nestali avion "Er Azije" posljednji put viđen.

Lokalne televizije prikazale su najmanje jedno tijelo kako pluta u vodi.

Nešto ranije zvaničnici su potvrdili da ostaci viđeni u Javanskom moru tokom potrage danas iz vazduha pripadaju nestalom avionu "Er Azije".

Predmeti koji podsjećaju na tobogan za iskrcavanje u vanrednim situacijama, vrata aviona i drugi objekti primjećeni su u Javanskom moru.

Avion sa 162 putnika i članova posade nestao je u nedjelju ujutro usljed loših vremenskih uslova na letu od indonežanskog grada Surabaja do Singapura.

Komentari / 0

Ostavite komentar