Црни младић упуцан у леђа

Извештај са обдукције ненаоружаног црног младића којег је 11. августа у Лос Анђелесу убио бели полицајац је показао да је он убијен метком у леђа, објавили су амерички медији.

Србија 30.12.2014 | 09:09
Црни младић упуцан у леђа

У копији извештаја, којег је на свом сајту објавио лист "Лос Анђелес Тајмс", наводи се да је Езел Форд упуцан из ватреног оружја три пута, у леђа, у руку и у абдомен, пренела је агенција АФП.

Рана на леђима указује на то да је Форд упуцан из близине, показала је обдукција.

Фордова смрт само је једна од низа сличних случајева у САД ове годне, у којима су бели полицајци у спорним ситуацијама убили ненаоружане Афроамериканце.

Широм САД одржане су демонстрације чији учесници тврде да су полицајци користили непропорционално велику силу против црнаца у случајевима као што су смрт Ерика Гарнера у Њујорку у јулу, као и Мајкла Брауна у Фергусону у августу. У оба случаја је порота одлучила да се полицајцима неће судити.

Форда, који је имао 25 година кад је убијен и наводно је био ментално болестан, убила су 11. августа двојица полицајаца у патроли у јужном предграђу Лос Анђелеса. Он је био сам, ненаоружан и ходао је плочником. Полиција Лос Анђелеса тврди да се Форд физички супротставио полицајцима и да је једном од њих покушао да отме пиштољ.

Обдукција тела Езела Форда је објављена зато што су се грађани жалили на мањак транспарентности у полицијским истрагама, а градоначелник Лос Анђелеса Ерик Гарсети је обећао да ће тај извештај бити објављен до краја године.

Коментари / 0

Оставите коментар