Комшије Симићима саградиле кућу

Група грађана из Скочића код Зворника, који раде у Швајцарској и Аустрији, као и они који живе у селу, својим новчаним прилозима и добровољним радом, двочланој породици Симић су направили кућу и опремили је неопходним намјештајем.

Република Српска 29.12.2014 | 20:14
Комшије Симићима саградиле кућу

Здравко Симић и његов син Андрија до скора су живјели у малој неусловној дрвеној кући, ако се такав објекат уопште тако може назвати, који је додатно оштећен након мајских и августовских поплава.

Њихове комшије које раде у иностранству одлучили су да му помогну и направе им кућу, и захваљујући њиховим новчаним прилозима и добровољним радом мјештана, Симици су добили нови, знатно бољи и сигурнији кров над главом.

Кућу су донатори опремили и неопходним намјештајем, а ускоро ће стићи још понешто што недостаје, тако да су за Симиће након свих недаћа, најзад стигли мало бољи дани.

Проблем је што немају никаквих сталних примања. Несретним случајем Здравко је прије неколико година остао без руке, супруга је умрла, двије кћерке су у Дому.

Ово није први примјер комшијске солидарности забиљежен у Скочићу.

Прије неколико година на сличан начин су прикупили новац за градњу куће такође инвалиду Миленко Милићу, а на прољеће планирају поставити ограду око сеоске основне сколе.

Рад у туђини их је окупио, повезао и на неки начин обавезао да помогну родном крају и људима у њему и то и чине на најбољи начин.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Око соколово

29.12.2014 21:14

Ово је за сваку похвалу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

марија

30.12.2014 08:59

Бог им срецу и здравље дао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗВОРНИК

30.12.2014 13:00

Овај Симиц не руку изгубио у крадји, а не несрецним слуцајем. А сто се тице његове зене он не убио и Зена умрла од батина. Лецунга и пијаница увек бíо.

ОДГОВОРИТЕ