Komšije Simićima sagradile kuću

Grupa građana iz Skočića kod Zvornika, koji rade u Švajcarskoj i Austriji, kao i oni koji žive u selu, svojim novčanim prilozima i dobrovoljnim radom, dvočlanoj porodici Simić su napravili kuću i opremili je neophodnim namještajem.

Republika Srpska 29.12.2014 | 20:14
Komšije Simićima sagradile kuću

Zdravko Simić i njegov sin Andrija do skora su živjeli u maloj neuslovnoj drvenoj kući, ako se takav objekat uopšte tako može nazvati, koji je dodatno oštećen nakon majskih i avgustovskih poplava.

Njihove komšije koje rade u inostranstvu odlučili su da mu pomognu i naprave im kuću, i zahvaljujući njihovim novčanim prilozima i dobrovoljnim radom mještana, Simici su dobili novi, znatno bolji i sigurniji krov nad glavom.

Kuću su donatori opremili i neophodnim namještajem, a uskoro će stići još ponešto što nedostaje, tako da su za Simiće nakon svih nedaća, najzad stigli malo bolji dani.

Problem je što nemaju nikakvih stalnih primanja. Nesretnim slučajem Zdravko je prije nekoliko godina ostao bez ruke, supruga je umrla, dvije kćerke su u Domu.

Ovo nije prvi primjer komšijske solidarnosti zabilježen u Skočiću.

Prije nekoliko godina na sličan način su prikupili novac za gradnju kuće takođe invalidu Milenko Miliću, a na proljeće planiraju postaviti ogradu oko seoske osnovne skole.

Rad u tuđini ih je okupio, povezao i na neki način obavezao da pomognu rodnom kraju i ljudima u njemu i to i čine na najbolji način.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Oko sokolovo

29.12.2014 21:14

Ovo je za svaku pohvalu!

ODGOVORITE
Name

marija

30.12.2014 08:59

Bog im srecu i zdravlje dao.

ODGOVORITE
Name

ZVORNIK

30.12.2014 13:00

Ovaj Simic ne ruku izgubio u kradji, a ne nesrecnim slucajem. A sto se tice njegove zene on ne ubio i Zena umrla od batina. Lecunga i pijanica uvek bío.

ODGOVORITE