Звезда зове нападача Парме?!

Звезда је загризла крупан залогај. На мети клуба са Маракане је ни мање ни више него Ишак Белфодил, нападач Парме и селекције Алжира.

Фудбал 30.12.2014 | 09:20
Звезда зове нападача Парме?!

У редовима црвено-белих су решили да пронађу шпица који заиста може да направи разлику и отворила им се могућност да ангажују Белфодила, младог и веома перспективног играча.

Реч је о нападачу рођеном пре 22 године који је одрастао у Француској и већ у млађим селекцијама стекао надимак “нови Зидан”. Прошао је све репрезентативне селекције Француске, али није стигао до сениорског тима, па се одлучио да игра за Алижир.

Од 2009. до 2012. године је играо за француски Лион и забележио 13 наступа. У последњој полусезони уговора је био позајмљен Болоњи где је у осам мечева иако без постигнутог гола успео да привуче пажњу Парме за коју је лета 2012. и потписао. Одиграо је све мечеве у тој сезони и уз осам голова заинтригирао велики Интер који га је ангажовао већ следеће сезоне откупивши пола уговора. За неро-азуре је одиграо једну полусезону (10 мечева, један гол) да би био прослеђен у Ливорно где је био стандардан.

Ипак, Интер није желео да га задржи па је Парма откупила половину уговора миланског клуба за 3,5 милиона евра и вратила га у своје редове. У овој полусезони се у 11 мечева није прославио, као и клуб који је последњи на табели. Упркос томе добио је позив да игра за Алжир на предстојећем Купу афричких нација.

Звезда ће покушати да искористи чињеницу да у Парми није стандардан, да би у нашој лиги могао да се голгетерски врати у живот и потом игра и европска такмичења. Могућа је и опција позајмице уколико клуб и играч не буду раскинули уговор.

Задатак врло озбиљан за нову Звездину управу, која нема дилему да би успела да обезбеди новац за његову плату. Уколико га успешно реши, нема дилеме да би клуб добио озбиљно појачање за овдашње услове.

Коментари / 0

Оставите коментар