Zvezda zove napadača Parme?!

Zvezda je zagrizla krupan zalogaj. Na meti kluba sa Marakane je ni manje ni više nego Išak Belfodil, napadač Parme i selekcije Alžira.

Fudbal 30.12.2014 | 09:20
Zvezda zove napadača Parme?!

U redovima crveno-belih su rešili da pronađu špica koji zaista može da napravi razliku i otvorila im se mogućnost da angažuju Belfodila, mladog i veoma perspektivnog igrača.

Reč je o napadaču rođenom pre 22 godine koji je odrastao u Francuskoj i već u mlađim selekcijama stekao nadimak “novi Zidan”. Prošao je sve reprezentativne selekcije Francuske, ali nije stigao do seniorskog tima, pa se odlučio da igra za Aližir.

Od 2009. do 2012. godine je igrao za francuski Lion i zabeležio 13 nastupa. U poslednjoj polusezoni ugovora je bio pozajmljen Bolonji gde je u osam mečeva iako bez postignutog gola uspeo da privuče pažnju Parme za koju je leta 2012. i potpisao. Odigrao je sve mečeve u toj sezoni i uz osam golova zaintrigirao veliki Inter koji ga je angažovao već sledeće sezone otkupivši pola ugovora. Za nero-azure je odigrao jednu polusezonu (10 mečeva, jedan gol) da bi bio prosleđen u Livorno gde je bio standardan.

Ipak, Inter nije želeo da ga zadrži pa je Parma otkupila polovinu ugovora milanskog kluba za 3,5 miliona evra i vratila ga u svoje redove. U ovoj polusezoni se u 11 mečeva nije proslavio, kao i klub koji je poslednji na tabeli. Uprkos tome dobio je poziv da igra za Alžir na predstojećem Kupu afričkih nacija.

Zvezda će pokušati da iskoristi činjenicu da u Parmi nije standardan, da bi u našoj ligi mogao da se golgeterski vrati u život i potom igra i evropska takmičenja. Moguća je i opcija pozajmice ukoliko klub i igrač ne budu raskinuli ugovor.

Zadatak vrlo ozbiljan za novu Zvezdinu upravu, koja nema dilemu da bi uspela da obezbedi novac za njegovu platu. Ukoliko ga uspešno reši, nema dileme da bi klub dobio ozbiljno pojačanje za ovdašnje uslove.

Komentari / 0

Ostavite komentar