Недовић: Хоћу титулу на ЕП-у!

Српски кошаркаш Немања Недовић рекао је у интервјуу за сајт ФИБА да жели да се врати у репрезентацију следећег лета и освоји злато на Евробаскету.

Кошарка 29.12.2014 | 23:20
Недовић: Хоћу титулу на ЕП-у!

Недовић је због повреде стопала пропустио Светско првенство у Шпанији на којем је наша репрезентација освојила сребро, али истиче да му је драго што је могао да ради са селектором Александром Ђорђевићем.

„Желим да играм на Евробаскету следећег лета и освојим злато. Заиста сам био срећан када је репрезентација освојила злато на Светском првенству. Било ми је жао када су имали проблеме у групној фази, желео сам да будем уз њих, да им помогнем. Али, када су почели да побеђују, био сам пресрећан. Наравно, желео сам да будем тамо“, рекао је Недовић.

Млади плејмејкер је истакао да му је драго што је неколико недеља могао да ради са Ђорђевићем.

„Када сам се повредио, рекао је да ће ме чекати до последњег дана, али пред Светско првенство, речено ми је да нећу моћи да се опоравим на време. Ђорђевић је тотално другачији од других. Као играч, био је победник. Сада жели да буде победник и као тренер. На свом првом великом такмичењу, освојио је сребрну медаљу, тако да има све разлоге да буде такав“, нагласио је Недовић.

Недовић, који је у време Мундобаскета био играч Голден Стејт Вориорса, објаснио је каква је ситуација била у Србији пред финале са Сједињеним Државама, које су на крају славиле са 129:92.

„У Србији је била ’лудница’ пре финала, сви су мислили да можемо да победимо Американце. А ја сам се само смејао јер било ко је играо у НБА лиги зна колико су они јаки, колико су талентовани и физички спремни. Они су без сумње најбољи на свету. Мислим да их цела Европа потцењује, сви су мислили да долазе са трећим тимом и да неко може да их победи“, истакао је млади плеј.

У међувремену, Недовић је остао без уговора са Вориорсима и вратио се у Европу, где је заиграо за Валенсију, са којом је потписао уговор до 2016. године.

„Заиста сам срећан што сам овде. Минути у игри су главни разлог зашто сам одлучио да дођем у Валенсију“, нагласио је Недовић.

Недовић није добио праву прилику у тиму из Оукленда, због чега многи сматрају да је протраћио време у Вориорсима, али се он не слаже.

„Тренирао сам сваког дана са неким од најбољих играча на свету, тако да мислим да сам много напредовао. Не мислим да сам изгубио годину, а Валенсија је право место да то и покажем. Морам само да искористим све то што сам научио. НБА лига остаје мој сан. То је нешто за шта сам вредно радио, од драфта, па сада до повратка у Европу, не желим да одустанем. Покушаћу да се вратим, имам 23 године и за мене је сада најбитније да играм“, истакао је српски кошаркаш.

Коментари / 0

Оставите коментар