Nedović: Hoću titulu na EP-u!

Srpski košarkaš Nemanja Nedović rekao je u intervjuu za sajt FIBA da želi da se vrati u reprezentaciju sledećeg leta i osvoji zlato na Evrobasketu.

Košarka 29.12.2014 | 23:20
Nedović: Hoću titulu na EP-u!

Nedović je zbog povrede stopala propustio Svetsko prvenstvo u Španiji na kojem je naša reprezentacija osvojila srebro, ali ističe da mu je drago što je mogao da radi sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem.

„Želim da igram na Evrobasketu sledećeg leta i osvojim zlato. Zaista sam bio srećan kada je reprezentacija osvojila zlato na Svetskom prvenstvu. Bilo mi je žao kada su imali probleme u grupnoj fazi, želeo sam da budem uz njih, da im pomognem. Ali, kada su počeli da pobeđuju, bio sam presrećan. Naravno, želeo sam da budem tamo“, rekao je Nedović.

Mladi plejmejker je istakao da mu je drago što je nekoliko nedelja mogao da radi sa Đorđevićem.

„Kada sam se povredio, rekao je da će me čekati do poslednjeg dana, ali pred Svetsko prvenstvo, rečeno mi je da neću moći da se oporavim na vreme. Đorđević je totalno drugačiji od drugih. Kao igrač, bio je pobednik. Sada želi da bude pobednik i kao trener. Na svom prvom velikom takmičenju, osvojio je srebrnu medalju, tako da ima sve razloge da bude takav“, naglasio je Nedović.

Nedović, koji je u vreme Mundobasketa bio igrač Golden Stejt Voriorsa, objasnio je kakva je situacija bila u Srbiji pred finale sa Sjedinjenim Državama, koje su na kraju slavile sa 129:92.

„U Srbiji je bila ’ludnica’ pre finala, svi su mislili da možemo da pobedimo Amerikance. A ja sam se samo smejao jer bilo ko je igrao u NBA ligi zna koliko su oni jaki, koliko su talentovani i fizički spremni. Oni su bez sumnje najbolji na svetu. Mislim da ih cela Evropa potcenjuje, svi su mislili da dolaze sa trećim timom i da neko može da ih pobedi“, istakao je mladi plej.

U međuvremenu, Nedović je ostao bez ugovora sa Voriorsima i vratio se u Evropu, gde je zaigrao za Valensiju, sa kojom je potpisao ugovor do 2016. godine.

„Zaista sam srećan što sam ovde. Minuti u igri su glavni razlog zašto sam odlučio da dođem u Valensiju“, naglasio je Nedović.

Nedović nije dobio pravu priliku u timu iz Ouklenda, zbog čega mnogi smatraju da je protraćio vreme u Voriorsima, ali se on ne slaže.

„Trenirao sam svakog dana sa nekim od najboljih igrača na svetu, tako da mislim da sam mnogo napredovao. Ne mislim da sam izgubio godinu, a Valensija je pravo mesto da to i pokažem. Moram samo da iskoristim sve to što sam naučio. NBA liga ostaje moj san. To je nešto za šta sam vredno radio, od drafta, pa sada do povratka u Evropu, ne želim da odustanem. Pokušaću da se vratim, imam 23 godine i za mene je sada najbitnije da igram“, istakao je srpski košarkaš.

Komentari / 0

Ostavite komentar