ДК: Срби чекају Хрвате у Краљеву!

Председник Управног одбора Тениског савеза Србија (ТСС) Топлица Спасојевић рекао је да се Краљево кандидовало за Дејвис куп у Србији марта идуће године.

Тенис 29.12.2014 | 21:40
ДК: Срби чекају Хрвате у Краљеву!

Спасојевић је навео да је град Краљево поднео кандидатуру Међународној тениској федерацији (ИТФ) за домаћинство.

"Остала је још једна финална оцена која ће бити дата почетком јануара за потенцијалну кандидатуру Краљева, када ћемо и моћи да кажемо да смо домаћини првог кола Дејвис купа у Краљеву", рекао је Спасојевић.

Он је истакао је да је много енергије, жеље и рада уложено да Краљево буде домаћин првог кола Дејвис купа, што је препознала и ИТФ.

"Идеја нам је да се тениски спорт шири и ван великих центара. Краљево то заслужује и из онога што смо видели, надам се да ће наши играчи овде играти с великим задовољством", казао је председник УО Т СС.

Селектор Дејвис куп репрезентације Србије Богдан Обрадовић је казао да је инспекција ИТФ већ дала позитивно мишљење и да је уверен да ће се Дејвис куп играти у Краљеву.

"Ја ћу говорити као да је ту одлуку ИТФ већ донела, очекујем да ћемо играти у Краљеву. Инспекција ИТФ је већ прошла, ништа још није званично, али ја сам убеђен да су они одушевљени оним што су видели", рекао је Обрадовић.

Обрадовић је подсетио је да се Дејвис куп прати у целом свету, и да ће учествовати и водећи светски играч на АТП листи Новак Ђоковић.

Начелник Рашког округа Небојша Стефановић, оценио је да ће одржавање Дејвис купа у новосаграђеној спортској хали бити од великог значаја за Краљево, за Врњачку Бању и за популаризацију културно-историјских споменика у краљевачком крају.

Коментари / 0

Оставите коментар