DK: Srbi čekaju Hrvate u Kraljevu!

Predsednik Upravnog odbora Teniskog saveza Srbija (TSS) Toplica Spasojević rekao je da se Kraljevo kandidovalo za Dejvis kup u Srbiji marta iduće godine.

Tenis 29.12.2014 | 21:40
DK: Srbi čekaju Hrvate u Kraljevu!

Spasojević je naveo da je grad Kraljevo podneo kandidaturu Međunarodnoj teniskoj federaciji (ITF) za domaćinstvo.

"Ostala je još jedna finalna ocena koja će biti data početkom januara za potencijalnu kandidaturu Kraljeva, kada ćemo i moći da kažemo da smo domaćini prvog kola Dejvis kupa u Kraljevu", rekao je Spasojević.

On je istakao je da je mnogo energije, želje i rada uloženo da Kraljevo bude domaćin prvog kola Dejvis kupa, što je prepoznala i ITF.

"Ideja nam je da se teniski sport širi i van velikih centara. Kraljevo to zaslužuje i iz onoga što smo videli, nadam se da će naši igrači ovde igrati s velikim zadovoljstvom", kazao je predsednik UO T SS.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović je kazao da je inspekcija ITF već dala pozitivno mišljenje i da je uveren da će se Dejvis kup igrati u Kraljevu.

"Ja ću govoriti kao da je tu odluku ITF već donela, očekujem da ćemo igrati u Kraljevu. Inspekcija ITF je već prošla, ništa još nije zvanično, ali ja sam ubeđen da su oni oduševljeni onim što su videli", rekao je Obradović.

Obradović je podsetio je da se Dejvis kup prati u celom svetu, i da će učestvovati i vodeći svetski igrač na ATP listi Novak Đoković.

Načelnik Raškog okruga Nebojša Stefanović, ocenio je da će održavanje Dejvis kupa u novosagrađenoj sportskoj hali biti od velikog značaja za Kraljevo, za Vrnjačku Banju i za popularizaciju kulturno-istorijskih spomenika u kraljevačkom kraju.

Komentari / 0

Ostavite komentar