Звезда представила Луковића и Анђелковића!

Фудбалски клуб Црвена звезда представио је своја нова појачања, повратнике у црвено-бели табор, Александра Луковића и Душана Анђелковића.

Фудбал 29.12.2014 | 21:00
Звезда представила Луковића и Анђелковића!

Луковић, некадашњи репрезентативац, који је својевремено био познат по својим "шпартањима" уз леву аут-линију, наредне две и по године биће Звездин штопер, а као леви бек ће наступати његов кум, такође Краљевчанин Душан Анђелковић, и сам бивши члан екипе са Маракане. Он је потписао уговор на годину и по дана.

"Анђелковић је са Звездом освојио две дупле круне, па некада са има макар половичан учинак - првенство ове сезоне, а дуплу круну следеће", рекао је Блажо Раосављевић , вршилац дужности Звездиног спортског директора.

Анђелковић је био помало затечен пажњом коју је привукао овај догађај:

"Срећан сам због повратка и надам се титулима. Хвала и свима вама који сте дошли у оволиком броју", рекао је Анђелковић, помало изненађен бројним представницима медија који су стигли на промоцију на некадашњи "Стадион Црвене звезде" а од недавне скупштине црвено-белих - Стадион "Рајко Митић".

Луковић је истакао да жели да својим искуством помогне младим фудбалерима Звезде да дођу до новог шампионског трофеја.

"Враћам се у мој клуб, у коме сам провео најлепше године каријере. Ту сам да помогнем искуством младим играчима на путу ка титули", рекао је Луковић, који ће носити дрес са бројем 33, који је до сада био у власништву Нинковића.

Тројка ће бити на леђима и шортсу његовог кума, новог/старог Звездиног левог бека.

"Мотив за долазак ми је чињеница да са Звездом могу и да освајам трофеје и да играм у великом клубу. То у Звезди има и посебну тежину. Мислим да сам, сада, искуством и квалитетом бољи у односу на претходни боравак у овом клубу. Ипак, терен је једино мерило", рекао је Душан Анђелковић, који је последње три сезоне играо у Краснодару, а у Звезди био од 2005. до 2008, после чега је наступао за Коџаели и Ростов.

Када је о популарном "Лунету" реч, он се као 32-годишњак вратио у клуб у коме жели и да заврши своју каријеру:

"Овај клуб је од мене направио човека и играча, и логично је да се вратим после печалбе од осам година. Желим да завршим каријеру у Звезди. То се никада не зна, али - то желим. Раније није било реално да се вратим, летос сам изгубио што се нисам вратио, а имао сам друге идеје... Били смо се договорили у октобру, начелно, али тада је било техничких проблема да се региструјем. Сада се враћам, а дефанзивци се брже прилагођавају и улазе у тим. Познајем све играче добро, поготово младе, јер већ месецима тренирамо заједно. Младима фали неко исксутво, јер нису ишли на каљење, али они су паметни и далентовани и ја ћу им максимално помоћи. Мени треба сада што више утакмица на припремама, да се и играчки 'вратим", поручио је Луковић.

У фудбалски клуб Црвена звезда током зимског прелазног рока могла би да дођу двојица странаца.

У питању су нападач националне селекције Антигве и Барбуде, 24-годишњи Џошоуа Кевин Стенли Паркер, те шпиц Нигерије, 23-годишњи Гболахан Салами, који је 11 пута играо за репрезентацију своје земље.

"Завршићемо све око лиценце и моћи ћемо да региструјемо појачања. Преговарамо са Паркером и Саламијем", потврдио је Блажо Раосављевић, вршилац дужности Звездиног спортског директора.

Паркер тренутно игра за словеначку екипу Домжале, а Салами је и даље у домовини, где брани боје Вари Волвса.

Коментари / 0

Оставите коментар