Zvezda predstavila Lukovića i Anđelkovića!

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je svoja nova pojačanja, povratnike u crveno-beli tabor, Aleksandra Lukovića i Dušana Anđelkovića.

Fudbal 29.12.2014 | 21:00
Zvezda predstavila Lukovića i Anđelkovića!

Luković, nekadašnji reprezentativac, koji je svojevremeno bio poznat po svojim "špartanjima" uz levu aut-liniju, naredne dve i po godine biće Zvezdin štoper, a kao levi bek će nastupati njegov kum, takođe Kraljevčanin Dušan Anđelković, i sam bivši član ekipe sa Marakane. On je potpisao ugovor na godinu i po dana.

"Anđelković je sa Zvezdom osvojio dve duple krune, pa nekada sa ima makar polovičan učinak - prvenstvo ove sezone, a duplu krunu sledeće", rekao je Blažo Raosavljević , vršilac dužnosti Zvezdinog sportskog direktora.

Anđelković je bio pomalo zatečen pažnjom koju je privukao ovaj događaj:

"Srećan sam zbog povratka i nadam se titulima. Hvala i svima vama koji ste došli u ovolikom broju", rekao je Anđelković, pomalo iznenađen brojnim predstavnicima medija koji su stigli na promociju na nekadašnji "Stadion Crvene zvezde" a od nedavne skupštine crveno-belih - Stadion "Rajko Mitić".

Luković je istakao da želi da svojim iskustvom pomogne mladim fudbalerima Zvezde da dođu do novog šampionskog trofeja.

"Vraćam se u moj klub, u kome sam proveo najlepše godine karijere. Tu sam da pomognem iskustvom mladim igračima na putu ka tituli", rekao je Luković, koji će nositi dres sa brojem 33, koji je do sada bio u vlasništvu Ninkovića.

Trojka će biti na leđima i šortsu njegovog kuma, novog/starog Zvezdinog levog beka.

"Motiv za dolazak mi je činjenica da sa Zvezdom mogu i da osvajam trofeje i da igram u velikom klubu. To u Zvezdi ima i posebnu težinu. Mislim da sam, sada, iskustvom i kvalitetom bolji u odnosu na prethodni boravak u ovom klubu. Ipak, teren je jedino merilo", rekao je Dušan Anđelković, koji je poslednje tri sezone igrao u Krasnodaru, a u Zvezdi bio od 2005. do 2008, posle čega je nastupao za Kodžaeli i Rostov.

Kada je o popularnom "Lunetu" reč, on se kao 32-godišnjak vratio u klub u kome želi i da završi svoju karijeru:

"Ovaj klub je od mene napravio čoveka i igrača, i logično je da se vratim posle pečalbe od osam godina. Želim da završim karijeru u Zvezdi. To se nikada ne zna, ali - to želim. Ranije nije bilo realno da se vratim, letos sam izgubio što se nisam vratio, a imao sam druge ideje... Bili smo se dogovorili u oktobru, načelno, ali tada je bilo tehničkih problema da se registrujem. Sada se vraćam, a defanzivci se brže prilagođavaju i ulaze u tim. Poznajem sve igrače dobro, pogotovo mlade, jer već mesecima treniramo zajedno. Mladima fali neko isksutvo, jer nisu išli na kaljenje, ali oni su pametni i dalentovani i ja ću im maksimalno pomoći. Meni treba sada što više utakmica na pripremama, da se i igrački 'vratim", poručio je Luković.

U fudbalski klub Crvena zvezda tokom zimskog prelaznog roka mogla bi da dođu dvojica stranaca.

U pitanju su napadač nacionalne selekcije Antigve i Barbude, 24-godišnji Džošoua Kevin Stenli Parker, te špic Nigerije, 23-godišnji Gbolahan Salami, koji je 11 puta igrao za reprezentaciju svoje zemlje.

"Završićemo sve oko licence i moći ćemo da registrujemo pojačanja. Pregovaramo sa Parkerom i Salamijem", potvrdio je Blažo Raosavljević, vršilac dužnosti Zvezdinog sportskog direktora.

Parker trenutno igra za slovenačku ekipu Domžale, a Salami je i dalje u domovini, gde brani boje Vari Volvsa.

Komentari / 0

Ostavite komentar