Додик: Српска успјешно одговорила на изазове

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас у Бањалуци да је Српска настала као израз воље српског народа у БиХ и да је показала способност да успјешно одговори на различите изазове.

Република Српска 29.12.2014 | 17:36
Додик: Српска успјешно одговорила на изазове

"Републиком Српском српски народ у БиХ је снажно афирмисао своју аутономију. Иако су је многи оспоравали у годинама које су иза нас, Република Српска је све више уважавана", рекао је Додик на пријему за успјешне студенте, награђене ученике и спортисте поводом Дана и крсне славе Републике Српске - Светог архиђакона Стефана.

Он је оцијенио да Република Српска показује способност да преживи многе изазове.

"Република Српска је настала на рушевинама бивше Југославије као израз воље српског народа. Свих ових година се суочавала са огромним проблемима, на које је успјела да успјешно одговори", нагласио је Додик.

Он је изјавио да је веома похвално што су студенти, награђени ученици и спортисти постигли запажене резултате.

Џудиста Митар Мрдић каже да је у овој години постао првак Балкана.

"Подршка предсједника Српске је веома важна са све спортисте, јер и у наредном периоду желимо да Републику Српску промовишемо на најбољи начин", рекао је Мрдић.

Студент Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци Милош Ковачевић истакао је да је глумио у награђеној представи која је припремљена поводом 100 година од Почетка првог свјетског рата.

"Сви успјешни студенти, спортисти и ученици заиста данас, због запажених резултата, заслужују да буду на пријему поводом Дана и крсне славе Републике Српске - Светог архиђакона Стефана", рекао је Ковачевић.

Након студената, награђених ученика и спортиста, Додик ће организовати пријем за чланове Академије наука и умјетности Републике Српске, културних и научних радника, те представника издавача и Савеза националних мањина.

Додик: Иза Српске су многи успјеси

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је Република Српска прошла тежак период од свог оснивања и конституисања, иза себе има многе успјехе и институционално је сређена.

На пријему за чланове Академије наука и умјетности Републике Српске, научне раднике и представнике издавача и националних мањина, Додик је истакао да се Српска суочава са одређеним проблемима, и да те проблеме рјешава, чиме показује способност да даје одговоре и реагује на најбољи могући начин.

"Традиционално се окупљамо поводом Дана и крсне славе Републике, чиме показујемо припадништво, а оваквим пријемима и дружењима исказујемо и оданост Српској", рекао је Додик током пријема поводом 9. јануара - Дана и крсне славе Републике Српске - Светог архиђакона Стефана.

Предсједник Академије наука и умјетности Српске Рајко Кузмановић најавио је да ће наредне године, поводом 20 година од потписивања Дејтонског споразума, бити одржан научни скуп који ће потврдити да треба примјењивати слово Дејтонског споразума и Устава, а не да "сваки час неко говори како треба мијењати Устав".

"Поредак је успостављен, треба се окренути животу, економији, науци", поручио је Кузмановић након пријема.

Он је најавио да ће сљедеће године бити завршен и први том енциклопедије Републике Српске.

Предсједник Савеза националних мањина Српске Фрањо Ровер навео је да овај савез са предсједником Српске има раније постигнут договор о платформи за израду нацрта стратегије за националние мањине у БиХ.

"Имамо и договор да већ у сљедећој години почне рад на акционом плану за националне мањине у Српској, и бићемо први у БиХ који ћемо то направити", рекао је Ровер новинарима након пријема.

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

РУДАР

29.12.2014 12:44

Врати рудник олова и цинка САСЕ сто си нам отео са својим јаранима мафијашима из Лондона (Минеко - Гросс д.о.о.) ако не стиће вас заслужена божја казна

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНАГА НАРОДА

29.12.2014 12:48

Не замајавајте и лажите ту дјецу. Не очекујте да вам они буду параван за корупцију и криминал. Једног дана кад се освијесте, та иста дјеца ће вам, ако буде среће, главе доћи (мислим политичке главе).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чудим се?

29.12.2014 12:50

О референдуму ни ријечи, пао у заборав?Прошли избори или?Економија ни ријечи?Не треба нам?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мк

29.12.2014 12:57

А да се уведе награда ко је највише крао ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијепе ријечи

29.12.2014 13:04

Иза ових лијепих ријечи крије се пуно криминала и украдене будућности наше дјеце. То је терет с којим они тек треба да се носе, а ми смо им га натоварили са овом свитом политичара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новица

29.12.2014 13:05

Хоћемо ли референдум, шта је било са њим?

ОДГОВОРИТЕ
Name

додо јуниор

29.12.2014 13:18

Само Баја Српску чува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац врс

29.12.2014 13:35

ТИ БАЈА,МИ СТВОРИЛИ,ОДБРАНИЛИсаакве ти везе имас са одбраном РС'СЕМ СТО СИ СВЕРЦО'А САД НАС ПОКРАДЕ,ЦРНИ МИЛОРАде-борци на ноге док није све покрадено'

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Новица,

29.12.2014 13:53

Референдум у понедељак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иво Накић

29.12.2014 14:15

У понедјељак је четвртак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеница

29.12.2014 14:59

Онако "неутрално гледано" са стране,условно речено,у ФБиХ (у којој економска ситуација није добра,наравно,али још увијек није тако тешка као у РС-у,бар по питању задужења и слично)ипак нема неко ко би на овакав начин "испирао мозак" свима,поготово младима... И на тај начин,покушавао (по ко зна који пут) скретати пажњу са свакодневних тешких егизистенцијалних проблема које нико из актуелне "елите" (у овом случају РС-а) заправо и не мисли рјешавати,вјероватно... Поздрав...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Чудим се?

29.12.2014 15:43

Вероватно ће се активирати ако Федерација"ПОЖЕЛИ"да прззме још које министарство,као пре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хунта

29.12.2014 15:51

Једино је Додик испунио своје џепове, а нас бијесом према владајућој хунти. Има да летите, овом народу је дошло до гуше!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неће се дуго чекати, можда два мјесеца

29.12.2014 18:44

Ала ће их потрати кука и мотика, само кад крену немири.

ОДГОВОРИТЕ
Name

карика

29.12.2014 19:03

Нема њему назад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

30.12.2014 07:56

МОЈ МОЗАК НИЈЕ ЗА ИСПИРАЊЕ... МИЛОРАД ДОДИК НЕ ПРЕДСТАВЉА НИСТА И НИКОГА.... ЧОВЈЕК ЈЕ ЧИСТА ФИКЦИЈА И ФРУСТРАЦИЈА САМО СВОГ КОМПЛЕКСА КОЈИ ЈЕ ДОБИО У ДЈЕТИЊСТВУ, ЈЕР НИЈЕ ЗНАО ДОБРО ДА ИГРА КОШАРКУ И У БАЊАЛУЧКОЈ РАЈИ ЈЕ БИО МАЛИ ПРИМИТИВНИ БАЈА ИЗ АЛЕКСАНДРОВЦА... ПОЉОПРИВРЕДНА СКОЛА ЈЕ ОСТАВИЛА ТРАГА МАЛОМ СКОРОЈЕВИЦУ, ЈЕР НИЈЕ ЗАВРСИО БАЊАЛУЧКУ ГИМНАЗИЈУ... ТО ЈЕ У ЊЕГОВОЈ ГЛАВИ ПРОБЛЕМ И КЛЕПТОМАНИЈА НОРМАЛНО... (ИЗВИЊАВАМ СЕ СВИМ НОРМАЛНИМ ЉУДИМА КОЈИ СУ ЗАВРШИЛИ ПОЉОПРИВРЕДНУ СКОЛУ, ЈЕР ЈЕ ПОЉОПРИВРЕДНИ ТЕХНИЧАР ИЗВРСНО ЗАНИМАЊЕ ЗА ПОШТЕНЕ ЉУДЕ)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Песимиста са разлогом

30.12.2014 08:53

Нема логике. По чему је успјех бити закован на европском дну, бити земља биједе и безнађа. Волунтаризам, импровизација и блеф, ето то је то, а добро није, нити ће бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИКОЛА

30.12.2014 11:04

ТУ МРЗЊУ ПРЕМА ДОДИКУ СТЕ ИМАЛИ ПРИЛИКУ ИСКАЛИТИ НА ИЗБОРИМА САД ВАМ ПРИЦА НА САЈТОВИМА НЕ ПИЈЕ ВОДЕ

ОДГОВОРИТЕ