Dodik: Srpska uspješno odgovorila na izazove

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas u Banjaluci da je Srpska nastala kao izraz volje srpskog naroda u BiH i da je pokazala sposobnost da uspješno odgovori na različite izazove.

Republika Srpska 29.12.2014 | 17:36
Dodik: Srpska uspješno odgovorila na izazove

"Republikom Srpskom srpski narod u BiH je snažno afirmisao svoju autonomiju. Iako su je mnogi osporavali u godinama koje su iza nas, Republika Srpska je sve više uvažavana", rekao je Dodik na prijemu za uspješne studente, nagrađene učenike i sportiste povodom Dana i krsne slave Republike Srpske - Svetog arhiđakona Stefana.

On je ocijenio da Republika Srpska pokazuje sposobnost da preživi mnoge izazove.

"Republika Srpska je nastala na ruševinama bivše Jugoslavije kao izraz volje srpskog naroda. Svih ovih godina se suočavala sa ogromnim problemima, na koje je uspjela da uspješno odgovori", naglasio je Dodik.

On je izjavio da je veoma pohvalno što su studenti, nagrađeni učenici i sportisti postigli zapažene rezultate.

Džudista Mitar Mrdić kaže da je u ovoj godini postao prvak Balkana.

"Podrška predsjednika Srpske je veoma važna sa sve sportiste, jer i u narednom periodu želimo da Republiku Srpsku promovišemo na najbolji način", rekao je Mrdić.

Student Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci Miloš Kovačević istakao je da je glumio u nagrađenoj predstavi koja je pripremljena povodom 100 godina od Početka prvog svjetskog rata.

"Svi uspješni studenti, sportisti i učenici zaista danas, zbog zapaženih rezultata, zaslužuju da budu na prijemu povodom Dana i krsne slave Republike Srpske - Svetog arhiđakona Stefana", rekao je Kovačević.

Nakon studenata, nagrađenih učenika i sportista, Dodik će organizovati prijem za članove Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, kulturnih i naučnih radnika, te predstavnika izdavača i Saveza nacionalnih manjina.

Dodik: Iza Srpske su mnogi uspjesi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je Republika Srpska prošla težak period od svog osnivanja i konstituisanja, iza sebe ima mnoge uspjehe i institucionalno je sređena.

Na prijemu za članove Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, naučne radnike i predstavnike izdavača i nacionalnih manjina, Dodik je istakao da se Srpska suočava sa određenim problemima, i da te probleme rješava, čime pokazuje sposobnost da daje odgovore i reaguje na najbolji mogući način.

"Tradicionalno se okupljamo povodom Dana i krsne slave Republike, čime pokazujemo pripadništvo, a ovakvim prijemima i druženjima iskazujemo i odanost Srpskoj", rekao je Dodik tokom prijema povodom 9. januara - Dana i krsne slave Republike Srpske - Svetog arhiđakona Stefana.

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Srpske Rajko Kuzmanović najavio je da će naredne godine, povodom 20 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, biti održan naučni skup koji će potvrditi da treba primjenjivati slovo Dejtonskog sporazuma i Ustava, a ne da "svaki čas neko govori kako treba mijenjati Ustav".

"Poredak je uspostavljen, treba se okrenuti životu, ekonomiji, nauci", poručio je Kuzmanović nakon prijema.

On je najavio da će sljedeće godine biti završen i prvi tom enciklopedije Republike Srpske.

Predsjednik Saveza nacionalnih manjina Srpske Franjo Rover naveo je da ovaj savez sa predsjednikom Srpske ima ranije postignut dogovor o platformi za izradu nacrta strategije za nacionalnie manjine u BiH.

"Imamo i dogovor da već u sljedećoj godini počne rad na akcionom planu za nacionalne manjine u Srpskoj, i bićemo prvi u BiH koji ćemo to napraviti", rekao je Rover novinarima nakon prijema.

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

RUDAR

29.12.2014 12:44

Vrati rudnik olova i cinka SASE sto si nam oteo sa svojim jaranima mafijašima iz Londona (Mineko - Gross d.o.o.) ako ne stiće vas zaslužena božja kazna

ODGOVORITE
Name

SNAGA NARODA

29.12.2014 12:48

Ne zamajavajte i lažite tu djecu. Ne očekujte da vam oni budu paravan za korupciju i kriminal. Jednog dana kad se osvijeste, ta ista djeca će vam, ako bude sreće, glave doći (mislim političke glave).

ODGOVORITE
Name

Čudim se?

29.12.2014 12:50

O referendumu ni riječi, pao u zaborav?Prošli izbori ili?Ekonomija ni riječi?Ne treba nam?

ODGOVORITE
Name

mk

29.12.2014 12:57

A da se uvede nagrada ko je najviše krao ?

ODGOVORITE
Name

Lijepe riječi

29.12.2014 13:04

Iza ovih lijepih riječi krije se puno kriminala i ukradene budućnosti naše djece. To je teret s kojim oni tek treba da se nose, a mi smo im ga natovarili sa ovom svitom političara.

ODGOVORITE
Name

Novica

29.12.2014 13:05

Hoćemo li referendum, šta je bilo sa njim?

ODGOVORITE
Name

dodo junior

29.12.2014 13:18

Samo Baja Srpsku čuva.

ODGOVORITE
Name

borac vrs

29.12.2014 13:35

TI BAJA,MI STVORILI,ODBRANILIsaakve ti veze imas sa odbranom RS'SEM STO SI SVERCO'A SAD NAS POKRADE,CRNI MILORAde-borci na noge dok nije sve pokradeno'

ODGOVORITE
Name

re Novica,

29.12.2014 13:53

Referendum u ponedeljak.

ODGOVORITE
Name

Ivo Nakić

29.12.2014 14:15

U ponedjeljak je četvrtak.

ODGOVORITE
Name

Zenica

29.12.2014 14:59

Onako "neutralno gledano" sa strane,uslovno rečeno,u FBiH (u kojoj ekonomska situacija nije dobra,naravno,ali još uvijek nije tako teška kao u RS-u,bar po pitanju zaduženja i slično)ipak nema neko ko bi na ovakav način "ispirao mozak" svima,pogotovo mladima... I na taj način,pokušavao (po ko zna koji put) skretati pažnju sa svakodnevnih teških egizistencijalnih problema koje niko iz aktuelne "elite" (u ovom slučaju RS-a) zapravo i ne misli rješavati,vjerovatno... Pozdrav...

ODGOVORITE
Name

Re Čudim se?

29.12.2014 15:43

Verovatno će se aktivirati ako Federacija"POŽELI"da przzme još koje ministarstvo,kao pre.

ODGOVORITE
Name

Hunta

29.12.2014 15:51

Jedino je Dodik ispunio svoje džepove, a nas bijesom prema vladajućoj hunti. Ima da letite, ovom narodu je došlo do guše!

ODGOVORITE
Name

Neće se dugo čekati, možda dva mjeseca

29.12.2014 18:44

Ala će ih potrati kuka i motika, samo kad krenu nemiri.

ODGOVORITE
Name

karika

29.12.2014 19:03

Nema njemu nazad.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

30.12.2014 07:56

MOJ MOZAK NIJE ZA ISPIRANJE... MILORAD DODIK NE PREDSTAVLJA NISTA I NIKOGA.... ČOVJEK JE ČISTA FIKCIJA I FRUSTRACIJA SAMO SVOG KOMPLEKSA KOJI JE DOBIO U DJETINJSTVU, JER NIJE ZNAO DOBRO DA IGRA KOŠARKU I U BANJALUČKOJ RAJI JE BIO MALI PRIMITIVNI BAJA IZ ALEKSANDROVCA... POLJOPRIVREDNA SKOLA JE OSTAVILA TRAGA MALOM SKOROJEVICU, JER NIJE ZAVRSIO BANJALUČKU GIMNAZIJU... TO JE U NJEGOVOJ GLAVI PROBLEM I KLEPTOMANIJA NORMALNO... (IZVINJAVAM SE SVIM NORMALNIM LJUDIMA KOJI SU ZAVRŠILI POLJOPRIVREDNU SKOLU, JER JE POLJOPRIVREDNI TEHNIČAR IZVRSNO ZANIMANJE ZA POŠTENE LJUDE)

ODGOVORITE
Name

Pesimista sa razlogom

30.12.2014 08:53

Nema logike. Po čemu je uspjeh biti zakovan na evropskom dnu, biti zemlja bijede i beznađa. Voluntarizam, improvizacija i blef, eto to je to, a dobro nije, niti će biti.

ODGOVORITE
Name

NIKOLA

30.12.2014 11:04

TU MRZNJU PREMA DODIKU STE IMALI PRILIKU ISKALITI NA IZBORIMA SAD VAM PRICA NA SAJTOVIMA NE PIJE VODE

ODGOVORITE