Јечменица: Од Ане и Јеце ни трага, ни гласа!

Селектор Фед куп тима Србије за недељу дана треба да пријави екипу за то такмичење, а она од најбољих није добила ни одговор да ли уопште желе да играју за национални тим.

Тенис 29.12.2014 | 14:20
Јечменица: Од Ане и Јеце ни трага, ни гласа!

Татјана Јечменица Јевтић знала је да преузимањем селекторског места Фед куп тима Србије добија "врућ кромпир".

Свесна је била да јој неће бити нимало лако, али није очекивала да се репрезентативке неће чак ни огласити на њене поруке.

"Одмах по избору послала сам мејлове свим тенисеркама али нисам добила никакве одговоре од Ане Ивановић и Јелене Јанковић. Волела бих да оне играју али и ако не желе, није страшно. Само нека ми јаве да знам на чему сам. Од изузетне би важности било да се њих две појаве и да у комплетном тиму заиграмо у Будимпешти. Али ако то није могуће, волела бих да добијем одговор, макар и 'не', како бих могла остале тенисерке да обавестим о Фед купу. Чак и тенисерке које су на 300, 400. или 500. месту светске листе имају своје планове и желе на време да знају шта се дешава. Фед куп је за два месеца и сви морају унапред да знају да ли играју или не", објаснила је за "Спортски журнал" Јечменица Јевтић.

Селектор Фед куп тим објаснила је да је само Александра Крунић потврдила да жели да игра, као и Ивана Јоровић, док Нина Стојановић још није дефинитивно одлучила.

"Бојана Јовановски ми је одговорила да да има обавезе у Аустралији крајем јануара, да мора да реши неке приватне ствари. Прво је позитивно одговорила, иако је напоменула да јој тај термин не одговара, а онда је у последњем контакту рекла да ипак не може да стигне у Будимпешту. међутим, Бојана је увек играла за национални тим и нема проблема. Све је објаснила на време. Понављам, никог не терам, али би било коректно да ми одговоре", рекла је селектор Фед куп тима и додала да се Весна Долонц јавила и објаснила да није у форми и да није сигурна да може да помогне Србији.

Стопама Ане и Јелене иде и Јована Јакшић, која се такође оглушила о позив селектора.

"Слала сам јој поруке, мејлове, звала је телефоном... Али одговора нема - ни слике ни тона. Покушаћу још неколико пута, али не могу да верујем да смо дошли у ситуацију да морам да молим за одговоре на позив у репрезентацију".

"Јелена Јанковић је медије обавестила да се повукла из репрезентације, али никада није обавестила било кога у ТСС да је завршила репрезентативну каријеру нити је то евидентирано. Све док игра турнире, покушаваћу да буде и у Фед куп тиму. Није у реду да ме играчице преко медија обавештавају да ли желе да играју или не, већ да ме лично обавесте о томе. не морају да ми кажу зашто, само да ме обавесте да ли хоће или неће, како би знала на чему сам", рекла је Татјана Јечменица Јевтић.

Србија ће у Фед купу играти у Евроафричкој зони, на турниру у Будимпешти, од 4. до 7. фебруара.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xy

30.12.2014 14:05

Да је позове свабо свајни одговорила би позитивно исте секунде ,знамо која,овако … :)).

ОДГОВОРИТЕ