Ječmenica: Od Ane i Jece ni traga, ni glasa!

Selektor Fed kup tima Srbije za nedelju dana treba da prijavi ekipu za to takmičenje, a ona od najboljih nije dobila ni odgovor da li uopšte žele da igraju za nacionalni tim.

Tenis 29.12.2014 | 14:20
Ječmenica: Od Ane i Jece ni traga, ni glasa!

Tatjana Ječmenica Jevtić znala je da preuzimanjem selektorskog mesta Fed kup tima Srbije dobija "vruć krompir".

Svesna je bila da joj neće biti nimalo lako, ali nije očekivala da se reprezentativke neće čak ni oglasiti na njene poruke.

"Odmah po izboru poslala sam mejlove svim teniserkama ali nisam dobila nikakve odgovore od Ane Ivanović i Jelene Janković. Volela bih da one igraju ali i ako ne žele, nije strašno. Samo neka mi jave da znam na čemu sam. Od izuzetne bi važnosti bilo da se njih dve pojave i da u kompletnom timu zaigramo u Budimpešti. Ali ako to nije moguće, volela bih da dobijem odgovor, makar i 'ne', kako bih mogla ostale teniserke da obavestim o Fed kupu. Čak i teniserke koje su na 300, 400. ili 500. mestu svetske liste imaju svoje planove i žele na vreme da znaju šta se dešava. Fed kup je za dva meseca i svi moraju unapred da znaju da li igraju ili ne", objasnila je za "Sportski žurnal" Ječmenica Jevtić.

Selektor Fed kup tim objasnila je da je samo Aleksandra Krunić potvrdila da želi da igra, kao i Ivana Jorović, dok Nina Stojanović još nije definitivno odlučila.

"Bojana Jovanovski mi je odgovorila da da ima obaveze u Australiji krajem januara, da mora da reši neke privatne stvari. Prvo je pozitivno odgovorila, iako je napomenula da joj taj termin ne odgovara, a onda je u poslednjem kontaktu rekla da ipak ne može da stigne u Budimpeštu. međutim, Bojana je uvek igrala za nacionalni tim i nema problema. Sve je objasnila na vreme. Ponavljam, nikog ne teram, ali bi bilo korektno da mi odgovore", rekla je selektor Fed kup tima i dodala da se Vesna Dolonc javila i objasnila da nije u formi i da nije sigurna da može da pomogne Srbiji.

Stopama Ane i Jelene ide i Jovana Jakšić, koja se takođe oglušila o poziv selektora.

"Slala sam joj poruke, mejlove, zvala je telefonom... Ali odgovora nema - ni slike ni tona. Pokušaću još nekoliko puta, ali ne mogu da verujem da smo došli u situaciju da moram da molim za odgovore na poziv u reprezentaciju".

"Jelena Janković je medije obavestila da se povukla iz reprezentacije, ali nikada nije obavestila bilo koga u TSS da je završila reprezentativnu karijeru niti je to evidentirano. Sve dok igra turnire, pokušavaću da bude i u Fed kup timu. Nije u redu da me igračice preko medija obaveštavaju da li žele da igraju ili ne, već da me lično obaveste o tome. ne moraju da mi kažu zašto, samo da me obaveste da li hoće ili neće, kako bi znala na čemu sam", rekla je Tatjana Ječmenica Jevtić.

Srbija će u Fed kupu igrati u Evroafričkoj zoni, na turniru u Budimpešti, od 4. do 7. februara.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

xy

30.12.2014 14:05

Da je pozove svabo svajni odgovorila bi pozitivno iste sekunde ,znamo koja,ovako … :)).

ODGOVORITE