Бобар банка - пут којим иде Република Српска

Гаврило Бобар није био само власник Бобар групације, нити само власник Бобар банке. Он је био и СНСД-ова алфа и омега у Семберији, био је народни посланик те странке у парламенту Републике Српске и био је један од буџетских тајкунских вампира, чија су царства опстајала, или опстају, захваљујући могућности да захватају са рачуна институција када год им затреба и колико год им затреба. А треба им често и много.

Република Српска 29.12.2014 | 17:35
Бобар банка - пут којим иде Република Српска

Није покојни Гаврило Бобар крив за пропаст Бобар групације и пропаст Бобар банке, већ су за то криви СНСД и Милорад Додик лично, чија буразерска политика је разорила све.

Разарање Бобар групације је показна вјежба на којој се демонстрира како ће бити разорен овај ентитет. А то није далеко.

Нико из СНСД-а, са Милорадом Додиком на челу, није учинио ама баш ништа да спријечи криминално пословање Бобар банке и осталих фирми из Бобар групације, већ су га потицали. Чинили су то премијери Александар Џомбић и Жељка Цвијановић, министар финансија Зоран Тегелтија, директорка Агенције за банкарство РС Славица Ињац, наченик Управе крим полиције РС Зоран Мандић и остали бројни шрафови злочиначке организације која је дозволила мафијашки начин пословања.

Ако је неко заборавио Бирач, да подсјетим да су исти актери омогућили Литванцима пљачку милијарду марака и пропаст Балкан Инвестмент Банке.

Исто се тренутно дешава са Оптима групом и Рафинеријом.

СНСД има сваку могућу врсту везе са криминалним радњама у обје ове банке и групације, у пљачки путем Фабрике цијеви „Унис Дервента“, у отимачини градског грађевинског земљишта у Бањалуци, вриједног стотине милиона марака, у пропасти воћарства, сточарства, рудника, енормних пљачки струје, Боске, Фармланда....

Без СНСД-а, прецизније без врха те партије, ниједна од тих пљачки није се могла извршити. А само уз лично одобрење неколицине водећих функционера те странке могла се организовати и спровести. И само је најужи врх СНСД-а могао спријечити да одговорни за ове енормне пљачке остану нетакнути, недодирнути и да се против њих не воде никакве истраге.

Куповина „Папака“, према наведеним организованим злочиначким дјелима врха СНСД-а, је тек одлазак у киоск по цигарете.



Сада би ти који су организовали и извршили бројне пљачке, извукли новац и акумулирали га на рачунима у Лихтенштајну, да истражују Васковића као „дезинформатора“, јер је најавио, прије свих, да су злочиначка дјела у току, а и да су предмети отимачине демолирани до мјере да ће бити угашени. Па наводе да треба или „демантовати и ухапсити дезинформаторе“ или „истражити и казнити кривца“ (око 6.000.000 марака, које је СНСД отуђио из трезора Бобар банке, па су се онда уплашили и вратили свих десет милиона, колико је недостајало у трезору).

Уочићете да је акценат СНСД-ових јастребова, који пропагирају обрачун са онима који откривају криминал злочиначке организације (којем припада сам врх те странке), на „ухапсити дезинформаторе“.

Није проблем врхушке СНСД-а шест милиона, које су отели из Бобар банке, па их брже-боље вратили, већ је проблем десетак милијарди марака које су у последњих девет година стукли у сулуде пројекте. Највећи дио тог новца су отели.

Посебан проблем је што у визури СНСД-а постоји знак једнакости између „ухапсити дезинформаторе“ и „истражити и казнити кривца“. Они да су хтјели да истражују и кажњавају кривце, у затвору би већ били сви које сам именовао у овом тексту и њихови бројни прирепци, чији је једини задатак био да им полтронишу како би себи обезбиједили милионе.

Зато је СНСД-ов „демантовати и ухапсити дезинформаторе“ или „истражити и казнити кривца“, уствари, плеоназам. И под једном и под другом синтагмом они увијек виде Васковића и њему сличне.

Да видимо ко су то ти велики истражитељи СНСД-а, који би требало да истјерају ствари на чистац.

То је, прије свих, Драган Лукач, нови министар полиције, који размишља „обарачем, оквиром и мушицом“, а не главом.

То је Зоран Мадић, начелник УКП-а, који ће у безбједносним круговима остати упамћен као полицајац који није успио ријешити ниједно једино дјело. У свим уџбеницима, он ће бити уписан као З.М., а у фус ноти ће бити прибиљежено да је био довољан само један телефонски позив из Палате предсједника, па да он лично, користећи „форензичке“ методе ворда и тастатуре, разријеши случај „Два папка“, на начин који директно одговара корумпираној елити што је купила два посланика.

Да не заборавим и Дарка Ћулума, начелника Управе полиције, чији је ручни рад препознатљив по монтирању кривичних дјела и лажном оптуживању и прогону невиних, а све уз асистенцију свједока, које су припремили њему слични и криминалци.

Што се, пак, Додика, шефа те екипе, тиче, узалуд се он бави „Евроазијском унијом и осталим васионама“, јер у друштву које заиста ради те послове, он не може очистити ни столове након њихових састанака.

Додик би коначно требало да учини нешто корисно и позитивно у свом политичком животу и заустави бар један од пљачкашких процеса који су у току. Такав поступак био би прави бљесак у његовој црној политичкој каријери.

Није ред да у цијелој овој причи заобиђем и такозвану опозицију у РС: Док год они буду сједили у парламенту са Два Папка, и онима који су их купили, биће најбољи и најчвршћи доказ да је политичка корупција вриједност у овом друштву. И да су и они учествовали у потпуном обезвријеђивању институција.

хттпс://слободанвасковиц.блогспот.цом/

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

истина

29.12.2014 10:19

Имајте поштивања барем сад кад је мртав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дан

29.12.2014 10:22

...ко ово написа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

29.12.2014 10:28

Да је јос таквих у РС гдје овде би одавно револуција скинула ове пљацкасе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лука

29.12.2014 10:28

ДРЗИТЕ НИСКОГРАДЊУ ЦУБИЦА И МГ МИНД КАЈУ И ИНТЕГРАЛ СТАНКОВИЦА КОД ХЈИХ СУ МИЛИЈАРДЕ А НАЈБОЉЕ ЈЕ ОВО ДА ЈЕ ОПОЗИЦИЈА БОГОВСКИ ПЛАЦЕНА И НЕ ПОЗИВА НАРОД НА УСТАНАК И СЈЕДЕ СА ЊИМА У СКУПСТИНИ КАО ВРЕЦЕ СОЛИ УСТАЈ НАРОДЕ УЛИЦА НАС ЗОВЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

29.12.2014 10:30

Предлазем текстописцу, да оде у Бирац и Угљевик, па да види ста је пок. Бобар сасјекао и унистио, уз помоц фирме из Федерације, а за потребе Додика. Објавите и фотографије, нек обицни цовјек види и увјери се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тооо Баја

29.12.2014 10:31

Бољи дио БиХ све продали све унистили и покрали.У ФБиХ ниста није продато а није ниста ни унитено.Тоооо Баја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

29.12.2014 10:34

На крају смо пута , а тамо Баја ко стена . Слепи пут .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре лука

29.12.2014 10:47

Ајде Лука на улицу кад већ зове, ја ћу за тобом

ОДГОВОРИТЕ
Name

кнд

29.12.2014 11:05

Оваква опозиција даје легитимитет корумпираној власти. Ста сједите с њима и расправљате се, а тврдите да су купили посланике. Бојкотујте рад парламента ионако изгласају ста хоце и кад сте ту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

29.12.2014 11:17

Да нема Васковића, мислили би да живимо у Норвешкој или УАЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозиција

29.12.2014 11:19

Ако опозиција мисли било ста да ради вријеме је . Септембар 93- март 2015 ! Не мозе ту Лукац ниста. Постујем га из рата али брате није нам свима као теби па види коју цес страну изабрати овај пут. Искупи се пред богом и немој пустити да ти Цубри и Миле наредјују. Кад смо оно презивјели и ово цемо а многи који су били са друге стране нису . Јадан је онај ко осјети бјес који се накупља 20 година !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Човјек

29.12.2014 11:25

Како бих ја волио да ова мапа није овако изломљена, да се не оптерећујемо некаквим границама у Јајцу, Добоју, Сарајеву, Требињу... Све мислим како нам је било пуно боље док смо били људи - сад кад смо Срби, Хрвати, Бошњаци, кад смо конститутивни, тек сад нас јаше како ко хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУДАР

29.12.2014 11:25

Васковићу брате свака ти је на мјесту. Кад цеш се болан позабавити рудником олова и цинка САСЕ гдје неки Бајини пријатељи масони бар тако се прича из Енглеске (МИНЕКО ГРОСС ДОО) одвукоше сву руду у иностранство будзашто. Све добили без тендера и ништа држави не плаћају иако је рудник у стечају, а ми стари радници остадосмо на улици. Руда је власништво народа и народ с њом мора да управља, а не тамо неки Баја и његови масони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

29.12.2014 11:40

СВИ ДОЛЕ ПОТПИСАНИ:МОРАТЕ ДА СХВАТИТЕ ДА ЈЕ ОВОМ НАРОДУ ДОБРО.АКО ЈЕ ДОБРО ОВИМА НА ВЛАСТИ И ЊИМА ЈЕ ДОБРО.КАКВА УЛИЦА. ГЛУПОСТ АКО ИМ ЗАТРЕБА ЈОШ КОЈА БАНКА ИЛИ МАЛО ВЕЋА СТОПА ПДВ СВЕ ЋЕМО ИМ ДАТИ.ДОДИКУ, ЂОКИЋУ ПАВИЋУ САМО КАЖИТЕ. ТУ СМО ДА ИСПУНИМО СВА ВАША ЛАЖНА ОБЕЋАЊА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А биједника у ПРЕСУ

29.12.2014 11:50

Да вам је само процитати коментаре у Прес новинама(интернет)групица неких јадника о издаји Тадица,Иваница итд.Као они су омогуцили у Пресу коментаре корисника??!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тренутно

29.12.2014 12:01

Је највећи проблем опозиција и њихово подаништво. Док су овакви, Баја може да ради шта хоће. То значи врана врани очи не вади. РТРС прави велику грешку што не преноси скупштинско засједање, гдје се може видјети како опозиција полтронски ради и говори .

ОДГОВОРИТЕ
Name

додо јуниор

29.12.2014 12:15

То је наш Велики Баја,свака му се позлатила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здравко Глигиц

29.12.2014 12:31

Ста друго оцекивати од ратних сверцера орузјем и њихових послератних подупирца увијених у "слободу новинарства"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

29.12.2014 13:41

Господине, Васковицу. Да ли вам је познато име Јован Хадзи-Митровиц? За њега прицају да је упропастио фирму "Нови Извор јос када је био председник опстине Зворник. Казу да је нека велика муцкара. Испитај па нам јави. Унапријед хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

29.12.2014 14:18

Буџет је подржало 46 посланика. Сад кад мало боље саберемо, коалиција СНСД- ДНС- СП има 42, Војин Митровић и Илија Стеванчевић дају број 44 Која су још 2 посланика подржала буџет РС за 2015 годину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вриеменска прогноза

29.12.2014 14:26

Рано прољеће већ крајем фебруара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

29.12.2014 15:15

ВАСКОВИЋУ,овај пут се слажем са Тобом 100%,јер си споменуо и опзицију.Народ је толико изваран,да више никоме не верује.Док се јасно и гласно не каже ПОПУ_ПОП,А БОБУ-БОБ нема бољитка за овај народ.Волио бих да ме наредни период демантује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вук

29.12.2014 15:28

Браво Васковицу циста 9, једино оно са Бобаром немогу да сварим, по мом мисљењу лако је бити господин и велики добротвор са тудјим парама и знао је он каква се цорба кува у банци.Назалост други неупуцени сад це је кусати па сто рекосе крвати добар тек!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре додо јуниор

29.12.2014 16:02

Ниси ти узалуд Додо И то Јуниор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобар радник

29.12.2014 17:06

Ста се ви политицари бавите са нама... ми смо били и остали постени и цасни 25 година никад нисмо били блокирани и радили на црно поносан сам сто ту радим и РАДИЦУ ми цемо од нуле ако треба али глава нам стоји високо да знате дусмани.. реците за бољу фирму у РС али искрено!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

До кад

30.12.2014 23:20

Ста јос треба да покраду,да их ухапсите?

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

31.12.2014 19:46

ПОДРЖАВАМ ЛУКУ ,СВИ НА УЛИЦУ.

ОДГОВОРИТЕ