За разлику од Муриња, Ван Гал не схвата Енглезе!

Менаџер Манчестер јунајтеда сматра да је недопустиво заказати две утакмице у размаку од 48 сати.

Фудбал 28.12.2014 | 23:20
За разлику од Муриња, Ван Гал не схвата Енглезе!

Згуснути распоред у време божићних и новогодишњих празника временом је постао један од заштитних знакова острвског фудбала.

Луј ван Гал провео је целу каријеру на континенту и са овом специфичношћу се суочава тек у својој 64. години. Свестан је да се буни против дубоко укорењеног обичаја и да неће ништа променити, али не би био Ван Гал, када би прећутао!

"Не могу да спремим тим онако како би требало. Обично имамо тимске састанке, на тренинзима играмо 11 против 11, симулирамо игру противника... Сада не то не можемо, јер од меча до меча имамо само 48 сати. УЕФА и ФИФА кажу да је то забрањено, али ОК, ово је Енглеска", цинично ће менаџер Манчестер јунајтеда.

Холанђанин је наставио са критиком распореда такмичења, на крају употребивши легендарну фразу - "како нама, тако и њима" - како не би "испало" да тражи алиби.

"Играчима је потребно 48 сати само за опоравак од утакмице, из више разлога. Утакмице су физички врло захтевне, тела играча изложена су великом напору и они морају да допуне своје депое енергије, а то је могуће само одмором".

"Играчи у овом случају не само да немају времена за одмор, него морају и да се припреме ментално и тактички. То није лак задатак, мада признајем да ће исто бити и другим тимовима".

Ван Гал 1. јануара води своје изабранике на још једно гостовање, екипи Стоука.

Једино што га тренутно брине је нова повреда Анхела ди Марије, коју је Аргентинац зарадио на тренингу пред дуел са Њукаслом (3:1).

Коментари / 0

Оставите коментар