Ћира вјерује да Партизан може много

Нови спортски директор жељан је рада у фудбалу и спремно дочекује прелазни рок. Одлуку да се прихвати одговорног места у клубу донео после разговора са пријатељима. Клуб тренутно нема новац за велика појачања, али...

Фудбал 29.12.2014 | 08:00
Ћира вјерује да Партизан може много

Драган Ћирић опет је део Партизана, клуба из којег, како каже, никада није ни одлазио.

Популарном "Ћири" у петак је на првом заседању нове управе "парног ваљка", а на предлог потпредседника Партизана задуженог за спортска питања, Љубише Тумбаковића, додељена функција спортског директора.

Поред шефа стручног штаба, у спортском сектору клуба ово место је дефинитивно најодговорније. Свестан је тога и Ћирић, али се не плаши изазова. Напротив!

"Недостаје ми рад у фудбалу, конкретно обавезе. Пун сам енергије, знање имам, али не и искуство које је потребно у овом послу. Верујем да ћу га временом стећи. Најбитније је да имам јаку вољу и позитивну енергију за коју верујем да ћу проширити и на људе око себе", почео је Ћирић причу за МОНДО.

Играчку каријеру је завршио 2005. године као члан Партизана, али од тада у клубу није имао конкретна задужења.

"Нисам дуго директно био у фудбалу, јесам индиректно. Трудићу се да оправдам очекивања, мада знам да ће бити много тешко. Знам шта ме чека и које су све обавезе. Једноставно, верујем у себе и да могу све да изнесем", са пуно оптимизма се Ћирић прихватио посла.

Подршка другова из играчких дана, који су својевремено и сами имали одређене функције у клубу, и "фудбалског оца" Тумбаковића били су пресудни да се Ћирић прихвати нових обавеза.

"Моји блиски пријатељи су и даље у Партизану. Неко врло активно и посредно у новонасталој причи око клуба, а неко непосредно. У разговору са њима донео сам ненаметнуту одлука. Прихватио сам је са задовољством. Знам да ће ми они помоћи у сваком погледу", уверен је Ћирић, који је и сам био уз пријатеље из Партизана када су се нашли у сличној ситуацији пре седам-осам година.

Последњих дана све се дешавало муњевито...

"За одлуку да постанем спортски директор могу да кажем да је брза, али и да није. И раније је било наговештаја са моје стране да желим поново да будем активан у Партизану, из којег никада нисам одлазио. Можда је изненађујућа одлука да постанем спортски директор. То могу да разумем".

Као и комплетна управа, Драган Ћирић је одмах приону послу. Обавеза је много, прелазни рок је практично почео, а, с обзиром на лошу финансијску ситуацију у клубу, новца нема много. Због ове чињенице Ћирић је ограничен у свом деловању.

"Тачно тако... Још нисмо стигли да причамо на ту тему. Суштина је да се финансијски среди ситуација у клубу, да се санирају дугови како би клуб могао нормално да функционише. Самим тим смо ограничени у прелазном року. Целокупна финансијска ситуација у клубу утиче на довођење квалитетних фудбалера које бисмо желели. Имаћемо разговоре наредних дана, али је реално да новца за довођење великих појачања нема. Радимо на томе да се да у јуну, врло битном периоду за клуб, стекнемо услове за прављење јаког тима".

Спортски директор је обавио разговоре са шефом стручног штаба Марком Николићем и упознат је са жељама тренера у прелазном року. Управа је младом стручњаку већ изашла у сусрет када је одлучила да одбије понуду Лила за Петра Шкулетића.

"Причамо свакодневно. Договарамо се, иде то у лепом смеру. Свиђа ми се што су сви позитивни и то мора да се одрази на резултат и екипу. Верујем да ће то врло брзо видети и навијачи...", подвукао је Ћирић.

Богату фудбалску каријеру почео је трофејном клубу из Хумске, за који је у првом мандату играо од 1992. до 1997. године, када је прешао у Барселону. После седам година играња у иностранству, Ћирић се 2004. вратио у Партизан у којем је следеће године окончао играчку каријеру.

Драган Ћирић рођен је 15. септембра 1974. године у Београду (Јаково). Играо је у везном реду. Поред Партизана и Барселоне наступао је још за атински АЕК и Ваљадолид. У дресу репрезентације СР Југославије забележио је четири наступа. Каријеру је завршио са 30 година.

Са Партизаном, за које је одиграо 139 утакмица и постигао 34 гола, освојио је пет титула (1993, 1994, 1996, 1997, 2005) и један Куп (1994). Био је два пута шампион Шпаније са Барселоном (1998, 1999), победник Купа краља (1998) и освајач УЕФА Суперкупа (1997). Док је играо за АЕК стигао је до трофеја у Купу Грчке (2000).

Коментари / 0

Оставите коментар