Ćira vjeruje da Partizan može mnogo

Novi sportski direktor željan je rada u fudbalu i spremno dočekuje prelazni rok. Odluku da se prihvati odgovornog mesta u klubu doneo posle razgovora sa prijateljima. Klub trenutno nema novac za velika pojačanja, ali...

Fudbal 29.12.2014 | 08:00
Ćira vjeruje da Partizan može mnogo

Dragan Ćirić opet je deo Partizana, kluba iz kojeg, kako kaže, nikada nije ni odlazio.

Popularnom "Ćiri" u petak je na prvom zasedanju nove uprave "parnog valjka", a na predlog potpredsednika Partizana zaduženog za sportska pitanja, Ljubiše Tumbakovića, dodeljena funkcija sportskog direktora.

Pored šefa stručnog štaba, u sportskom sektoru kluba ovo mesto je definitivno najodgovornije. Svestan je toga i Ćirić, ali se ne plaši izazova. Naprotiv!

"Nedostaje mi rad u fudbalu, konkretno obaveze. Pun sam energije, znanje imam, ali ne i iskustvo koje je potrebno u ovom poslu. Verujem da ću ga vremenom steći. Najbitnije je da imam jaku volju i pozitivnu energiju za koju verujem da ću proširiti i na ljude oko sebe", počeo je Ćirić priču za MONDO.

Igračku karijeru je završio 2005. godine kao član Partizana, ali od tada u klubu nije imao konkretna zaduženja.

"Nisam dugo direktno bio u fudbalu, jesam indirektno. Trudiću se da opravdam očekivanja, mada znam da će biti mnogo teško. Znam šta me čeka i koje su sve obaveze. Jednostavno, verujem u sebe i da mogu sve da iznesem", sa puno optimizma se Ćirić prihvatio posla.

Podrška drugova iz igračkih dana, koji su svojevremeno i sami imali određene funkcije u klubu, i "fudbalskog oca" Tumbakovića bili su presudni da se Ćirić prihvati novih obaveza.

"Moji bliski prijatelji su i dalje u Partizanu. Neko vrlo aktivno i posredno u novonastaloj priči oko kluba, a neko neposredno. U razgovoru sa njima doneo sam nenametnutu odluka. Prihvatio sam je sa zadovoljstvom. Znam da će mi oni pomoći u svakom pogledu", uveren je Ćirić, koji je i sam bio uz prijatelje iz Partizana kada su se našli u sličnoj situaciji pre sedam-osam godina.

Poslednjih dana sve se dešavalo munjevito...

"Za odluku da postanem sportski direktor mogu da kažem da je brza, ali i da nije. I ranije je bilo nagoveštaja sa moje strane da želim ponovo da budem aktivan u Partizanu, iz kojeg nikada nisam odlazio. Možda je iznenađujuća odluka da postanem sportski direktor. To mogu da razumem".

Kao i kompletna uprava, Dragan Ćirić je odmah prionu poslu. Obaveza je mnogo, prelazni rok je praktično počeo, a, s obzirom na lošu finansijsku situaciju u klubu, novca nema mnogo. Zbog ove činjenice Ćirić je ograničen u svom delovanju.

"Tačno tako... Još nismo stigli da pričamo na tu temu. Suština je da se finansijski sredi situacija u klubu, da se saniraju dugovi kako bi klub mogao normalno da funkcioniše. Samim tim smo ograničeni u prelaznom roku. Celokupna finansijska situacija u klubu utiče na dovođenje kvalitetnih fudbalera koje bismo želeli. Imaćemo razgovore narednih dana, ali je realno da novca za dovođenje velikih pojačanja nema. Radimo na tome da se da u junu, vrlo bitnom periodu za klub, steknemo uslove za pravljenje jakog tima".

Sportski direktor je obavio razgovore sa šefom stručnog štaba Markom Nikolićem i upoznat je sa željama trenera u prelaznom roku. Uprava je mladom stručnjaku već izašla u susret kada je odlučila da odbije ponudu Lila za Petra Škuletića.

"Pričamo svakodnevno. Dogovaramo se, ide to u lepom smeru. Sviđa mi se što su svi pozitivni i to mora da se odrazi na rezultat i ekipu. Verujem da će to vrlo brzo videti i navijači...", podvukao je Ćirić.

Bogatu fudbalsku karijeru počeo je trofejnom klubu iz Humske, za koji je u prvom mandatu igrao od 1992. do 1997. godine, kada je prešao u Barselonu. Posle sedam godina igranja u inostranstvu, Ćirić se 2004. vratio u Partizan u kojem je sledeće godine okončao igračku karijeru.

Dragan Ćirić rođen je 15. septembra 1974. godine u Beogradu (Jakovo). Igrao je u veznom redu. Pored Partizana i Barselone nastupao je još za atinski AEK i Valjadolid. U dresu reprezentacije SR Jugoslavije zabeležio je četiri nastupa. Karijeru je završio sa 30 godina.

Sa Partizanom, za koje je odigrao 139 utakmica i postigao 34 gola, osvojio je pet titula (1993, 1994, 1996, 1997, 2005) i jedan Kup (1994). Bio je dva puta šampion Španije sa Barselonom (1998, 1999), pobednik Kupa kralja (1998) i osvajač UEFA Superkupa (1997). Dok je igrao za AEK stigao je do trofeja u Kupu Grčke (2000).

Komentari / 0

Ostavite komentar