Гладује због стана

Жељко Црногорац из Вишеграда, од јуче штрајкује и тражи помоћ локалне власти.

Република Српска 27.12.2014 | 15:19
Гладује због стана

Жељко Црногорац из Вишеграда почео је јуче штрајк глађу, јер локална власт, како каже, није испунила обећање да његовој породици обезбеди кров над главом, иако је радник општине и дете погинулог борца.


Црногорац наводи да се пре месец дана уселио у општински стан у насељу Бикавац, али да му не дозвољавају да прикључи струју.

"У стан сам се уселио пре месец дана, овде је живео мој бивши колега. Када је стан остао празан, уселио сам се и већ месец дана немам струју. Кажу да је стан намењен општинским радницима, а шта сам онда ја", пита Црногорац.

Он истиче да је недавно разговарао са начелником општине Славишом Мишковићем, који је рекао да му не може помоћи:

"Нећу одустати од штрајка глађу све до испуњења мојих захтева".

Председник Одбора породица погинулих бораца општине Вишеград Живорад Марковић рекао је Срни да се Црногорац није обраћао писмено за помоћ.

"Када смо чули за његов случај, Одбор је упутио допис првостепеној комисији за доделу станова породицама погинулих бораца општине Вишеград, али још нисмо добили одговор", каже Марковић.

У Борачкој организацији наводе да Црногорац није поднео захтев за улазак у стан и да Борачка организација и Одбор породица погинулих бораца не стоје иза њега, јер је самовољно провалио у општински стан.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Дејо Градиска

27.12.2014 14:26

Дијете?Не бих рекао.Запослен у опстини,и јос му дај стан.Цаст његовом покојном оцу,али ја му неби дао стан,толико је висецланих породица,болесне дјеце...њима треба дати.А не онима у пуној радној снази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капетан

27.12.2014 14:35

Немам разлог да растужим над судбином овог младог момка који је запослен и има редовну плату. Колико видим сасвим је здрав и прав. Зашто би добио стан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одале

27.12.2014 14:52

више извиру .

ОДГОВОРИТЕ
Name

маx

27.12.2014 15:09

Цаст сваком погинулом борцу,ал је цињеница да пиродице пигинулих узивају сва права и зиве све боље од бораца кији су осталу зиви,бар је тако у мон окрузењу.А теби мики није довољно сто јасес дрзавне јасле, а познато је колико и како раде насе администрације и колико су плацене за тај нерад,невјерујем да се овај момак разликује несто од њих.Поклопи се и сути ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

27.12.2014 15:41

Е ово је класицан примјер сто народ пати за титом Мало ради ниста небрини и све це бити! Сто је титин систем само зивио од гастарбајтера у њемацкој аустри итд тамо су људи радили пара слали родитељима зенама дјеци и градили Куце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

27.12.2014 15:57

Страсно. Господин би и стан. Молим Вас да му досијелите исти у Андриц граду са погледом на трг. Ради несто. Дрзава ти је дала дрзавни посао док многи немају ту срецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

27.12.2014 16:16

Подрска Зељки Црногорцу, пусти ти ста ови пису. Он имају оца и неко се за них бори, ти си сам и због тога само напријед. А ова РС је јадна да не мозе бити јаднија, овако схе брине о породицама које хе одликовала орденима РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

јолди

27.12.2014 17:20

Зар да остане кривих леђа правеци кућу,Чувај здравље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеграђанин

28.12.2014 05:38

Каква је разлика између породица погинулих бораца да једни могу добити свако за себе стан, дјед и баба, снајка и други син, а да други не могу добити ништа то имате у Вишеграду ако сте поштени провјерите то. Иста општина одборнику ПДП Бојану Пецикози даје директорско мјесто, запослење супруге и општински стан иако не припада никаквој категорији борца ја на то желим указати без имало политике у свему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРПСКИ БОРАЦ

28.12.2014 08:42

А ЗАШТО ДЕЧКО НЕ КАЖЕ ДА ЈЕ БОРАЧКА ОРГАНИЗИЈА ЊЕМУ И ЊЕГОВОЈ МАЈЦИ ДОДИЈЕЛИЛА СТАН А ОН БИ ЈОШ ЈЕДАН КАО САД РАДНИК ОПШТИНЕ А ЈУЧЕ СЕ ПОПИШАО У ЊУ.МОЈ ДЕЧКО ТИ СИ ИЗМАПУЛИСАН ОД СТРАНЕ ТВОЈИХ НАВОДНИХ"другова"КАО ШТО ЈЕ "ПРАВНИК"ЂУКА И ОСТАЛИ ПОЛТРОНИ.ДОБРО ЗНАШ ДА РАДИШ КАО ВОЗАЧ А ДОЗВОЛИО СИ СЕБИ ДА ТИ ВОЗАЧКА БУДЕ ОДУЗЕТА НА ТРИ МЈЕСЕЦА ШТО АУТОМАТСКИ ЗНАЧИ ДА НЕ МОЖЕШ ОБАВЉАТИ РАДНЕ ЗАДАТКЕ И НИКО ТИ ТАДА НЕ ДАДЕ ОТКАЗ КОЈИ СИ ДЕБЕЛО ЗАСЛУЖИО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

28.12.2014 09:40

Да је којим случајем начелник општине Вишеград из СНСД, не бисте остављали овакве коментаре, али пошто је из СДС, е то је друга прича.

ОДГОВОРИТЕ