Gladuje zbog stana

Željko Crnogorac iz Višegrada, od juče štrajkuje i traži pomoć lokalne vlasti.

Republika Srpska 27.12.2014 | 15:19
Gladuje zbog stana

Željko Crnogorac iz Višegrada počeo je juče štrajk glađu, jer lokalna vlast, kako kaže, nije ispunila obećanje da njegovoj porodici obezbedi krov nad glavom, iako je radnik opštine i dete poginulog borca.


Crnogorac navodi da se pre mesec dana uselio u opštinski stan u naselju Bikavac, ali da mu ne dozvoljavaju da priključi struju.

"U stan sam se uselio pre mesec dana, ovde je živeo moj bivši kolega. Kada je stan ostao prazan, uselio sam se i već mesec dana nemam struju. Kažu da je stan namenjen opštinskim radnicima, a šta sam onda ja", pita Crnogorac.

On ističe da je nedavno razgovarao sa načelnikom opštine Slavišom Miškovićem, koji je rekao da mu ne može pomoći:

"Neću odustati od štrajka glađu sve do ispunjenja mojih zahteva".

Predsednik Odbora porodica poginulih boraca opštine Višegrad Živorad Marković rekao je Srni da se Crnogorac nije obraćao pismeno za pomoć.

"Kada smo čuli za njegov slučaj, Odbor je uputio dopis prvostepenoj komisiji za dodelu stanova porodicama poginulih boraca opštine Višegrad, ali još nismo dobili odgovor", kaže Marković.

U Boračkoj organizaciji navode da Crnogorac nije podneo zahtev za ulazak u stan i da Boračka organizacija i Odbor porodica poginulih boraca ne stoje iza njega, jer je samovoljno provalio u opštinski stan.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Dejo Gradiska

27.12.2014 14:26

Dijete?Ne bih rekao.Zaposlen u opstini,i jos mu daj stan.Cast njegovom pokojnom ocu,ali ja mu nebi dao stan,toliko je viseclanih porodica,bolesne djece...njima treba dati.A ne onima u punoj radnoj snazi.

ODGOVORITE
Name

Kapetan

27.12.2014 14:35

Nemam razlog da rastužim nad sudbinom ovog mladog momka koji je zaposlen i ima redovnu platu. Koliko vidim sasvim je zdrav i prav. Zašto bi dobio stan.

ODGOVORITE
Name

odale

27.12.2014 14:52

više izviru .

ODGOVORITE
Name

max

27.12.2014 15:09

Cast svakom poginulom borcu,al je cinjenica da pirodice piginulih uzivaju sva prava i zive sve bolje od boraca kiji su ostalu zivi,bar je tako u mon okruzenju.A tebi miki nije dovoljno sto jases drzavne jasle, a poznato je koliko i kako rade nase administracije i koliko su placene za taj nerad,nevjerujem da se ovaj momak razlikuje nesto od njih.Poklopi se i suti ,

ODGOVORITE
Name

Mali

27.12.2014 15:41

E ovo je klasican primjer sto narod pati za titom Malo radi nista nebrini i sve ce biti! Sto je titin sistem samo zivio od gastarbajtera u njemackoj austri itd tamo su ljudi radili para slali roditeljima zenama djeci i gradili Kuce!

ODGOVORITE
Name

X

27.12.2014 15:57

Strasno. Gospodin bi i stan. Molim Vas da mu dosijelite isti u Andric gradu sa pogledom na trg. Radi nesto. Drzava ti je dala drzavni posao dok mnogi nemaju tu srecu.

ODGOVORITE
Name

Sarajevo

27.12.2014 16:16

Podrska Zeljki Crnogorcu, pusti ti sta ovi pisu. On imaju oca i neko se za nih bori, ti si sam i zbog toga samo naprijed. A ova RS je jadna da ne moze biti jadnija, ovako she brine o porodicama koje he odlikovala ordenima RS

ODGOVORITE
Name

joldi

27.12.2014 17:20

Zar da ostane krivih leđa praveci kuću,Čuvaj zdravlje.

ODGOVORITE
Name

Višegrađanin

28.12.2014 05:38

Kakva je razlika između porodica poginulih boraca da jedni mogu dobiti svako za sebe stan, djed i baba, snajka i drugi sin, a da drugi ne mogu dobiti ništa to imate u Višegradu ako ste pošteni provjerite to. Ista opština odborniku PDP Bojanu Pecikozi daje direktorsko mjesto, zaposlenje supruge i opštinski stan iako ne pripada nikakvoj kategoriji borca ja na to želim ukazati bez imalo politike u svemu.

ODGOVORITE
Name

SRPSKI BORAC

28.12.2014 08:42

A ZAŠTO DEČKO NE KAŽE DA JE BORAČKA ORGANIZIJA NJEMU I NJEGOVOJ MAJCI DODIJELILA STAN A ON BI JOŠ JEDAN KAO SAD RADNIK OPŠTINE A JUČE SE POPIŠAO U NJU.MOJ DEČKO TI SI IZMAPULISAN OD STRANE TVOJIH NAVODNIH"drugova"KAO ŠTO JE "PRAVNIK"ĐUKA I OSTALI POLTRONI.DOBRO ZNAŠ DA RADIŠ KAO VOZAČ A DOZVOLIO SI SEBI DA TI VOZAČKA BUDE ODUZETA NA TRI MJESECA ŠTO AUTOMATSKI ZNAČI DA NE MOŽEŠ OBAVLJATI RADNE ZADATKE I NIKO TI TADA NE DADE OTKAZ KOJI SI DEBELO ZASLUŽIO.

ODGOVORITE
Name

Doboj

28.12.2014 09:40

Da je kojim slučajem načelnik opštine Višegrad iz SNSD, ne biste ostavljali ovakve komentare, ali pošto je iz SDS, e to je druga priča.

ODGOVORITE