Данас наставак расправе о Приједлогу економске политике

Разматрањем Приједлога економске политике за наредну годину, посланици Народне скупштине Републике Српске данас ће у Бањалуци наставити посебну сједницу.

Република Српска 27.12.2014 | 08:25
Данас наставак расправе о Приједлогу економске политике

Расправа о Приједлогу економске политике за наредну годину почела је јуче, а овај документ посланици разматрају по хитном поступу.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, представљајући приједлог документа посланицима, изјавила је да су привредни раст и запошљавање приоритет економске политике у 2015. години, а да би се то постигло потребно је додатно растерећење привреде кроз фискалне и друге мјере, стварање повољнијих услова за пословање и реформа тржишта рада.

Цвијановићева је нагласила да ће, и након увођења неопорезивог дијела дохотка од 200 КМ и растерећења привредника од готово 400 КМ на годишњем нивоу по раднику, посебна пажња бити посвећена изналажењу оптималног пореског оптерећења опорезивања рада, а све с циљем додатне подршке привреди за повећање запослености у реалном сектору.

Она је изјавила је да се очекује стабилизација привредних кретања, те да се процјењује да ће стопа реалног раста БДП-а у овој години износити 0,1 одсто, а у 2015. години 1,9 одсто, чему ће највише допринијети повећање извоза, те значајна инвестициона улагања.

У оквиру расправе о Приједлогу економске политике Скупштини су се обратили предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић, предсједник Конфедерације синдиката Републике Српске Обрад Белензада, те предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић.

Дневним редом посебне сједнице предвиђено је и разматрање Приједлога буџета у износу од 2,033 милијарде КМ.

Током посебне сједнице биће разматрани и Приједлог закона о извршењу буџета, Приједлог одлуке о дугорочном задуживању Српске и Приједлог одлуке о краткорочном задуживању Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић на почетку скупштинског засједања обавијестио је народне посланике да је Влада Републике Српске из скупштинске процедуре повукла Приједлог закона о измјенама Закона о посебним начинима измирења пореског дуга по хитном поступку.

Он је рекао да ће дан за гласање бити након апсолвирања цјелокупног дневног реда - оријентационо сутра.

Наставак сједнице заказан је за 10.00 часова.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

војник рс

27.12.2014 07:53

узимајте ви себи дневнице ,за нову годину ,да имате на Јахорину ици, а економије нигдје ни на видику, расправљајте о кредитима како це ови врацати,сто сте им ви дали, да не идете просити од ММФ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

27.12.2014 09:36

А зар нису требали јуце и расправљати и о ко бре уби Гаврила?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

27.12.2014 10:45

А ко уби "Бобар" банку?

ОДГОВОРИТЕ