У Србији од сутра минус 18 степени!

У недељу увече очекују се обилне снежне падавине. У неким деловима земље висина снежног покривача износиће 30 центиметара.

Србија 27.12.2014 | 08:07
У Србији од сутра минус 18 степени!

Право сибирско захлађење са температурама и до минус 18 степени, колико ће бити и у Београду, стиже нам већ сутра, а у понедељак ће цела Србија бити под снегом!

Из Републичког хидрометеоролошког завода поручују да долазе ледени дани и да ће се бели покривач сигурно задржати наредних десет дана.

"У недељу увече можемо очекивати обилне снежне падавине, тако да ће у понедељак ујутро цела Србија бити под снегом. У неким деловима висина снежног покривача износиће 30 центиметара, а у Београду ће бити 20. Због јаког ветра, могуће је стварање снежних наноса, па возачи треба да поведу рачуна".

"За новогодишњу ноћ ће бити веома хладно и суво време, само ће у појединим деловима провејавати снег", каже Горан Михајловић из РХМЗ:

"Ледени дани нас очекују и у првим данима нове године, а након тога доћи ће до постепеног раста температуре".

Метеоролог Часлав Станојевић каже да је ово захлађење заправо продор поларног ваздуха, који је кренуо из области Белог мора.

"Овај хладни талас закачио је Финску, Норвешку, Грчку и Русију, а код нас стиже следеће недеље, баш око Нове године. Зато се очекују обилне снежне падавине, а у целој Србији биће неколико везаних ледених дана са јаким мразом. Температура ће у појединим деловима ићи и до минус 18 степени", каже Станојевић и додаје да ће и у Београду бити веома хладно:

"Неколико дана следеће недеље температура неће бити у плусу. После Нове године доћи ће до постепене стабилизације и нешто виших температура".

Ако сте решили да новогодишњу ноћ проведете на неком тргу, добро се обуците.

Извор: Курир

Коментари / 0

Оставите коментар