U Srbiji od sutra minus 18 stepeni!

U nedelju uveče očekuju se obilne snežne padavine. U nekim delovima zemlje visina snežnog pokrivača iznosiće 30 centimetara.

Srbija 27.12.2014 | 08:07
U Srbiji od sutra minus 18 stepeni!

Pravo sibirsko zahlađenje sa temperaturama i do minus 18 stepeni, koliko će biti i u Beogradu, stiže nam već sutra, a u ponedeljak će cela Srbija biti pod snegom!

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda poručuju da dolaze ledeni dani i da će se beli pokrivač sigurno zadržati narednih deset dana.

"U nedelju uveče možemo očekivati obilne snežne padavine, tako da će u ponedeljak ujutro cela Srbija biti pod snegom. U nekim delovima visina snežnog pokrivača iznosiće 30 centimetara, a u Beogradu će biti 20. Zbog jakog vetra, moguće je stvaranje snežnih nanosa, pa vozači treba da povedu računa".

"Za novogodišnju noć će biti veoma hladno i suvo vreme, samo će u pojedinim delovima provejavati sneg", kaže Goran Mihajlović iz RHMZ:

"Ledeni dani nas očekuju i u prvim danima nove godine, a nakon toga doći će do postepenog rasta temperature".

Meteorolog Časlav Stanojević kaže da je ovo zahlađenje zapravo prodor polarnog vazduha, koji je krenuo iz oblasti Belog mora.

"Ovaj hladni talas zakačio je Finsku, Norvešku, Grčku i Rusiju, a kod nas stiže sledeće nedelje, baš oko Nove godine. Zato se očekuju obilne snežne padavine, a u celoj Srbiji biće nekoliko vezanih ledenih dana sa jakim mrazom. Temperatura će u pojedinim delovima ići i do minus 18 stepeni", kaže Stanojević i dodaje da će i u Beogradu biti veoma hladno:

"Nekoliko dana sledeće nedelje temperatura neće biti u plusu. Posle Nove godine doći će do postepene stabilizacije i nešto viših temperatura".

Ako ste rešili da novogodišnju noć provedete na nekom trgu, dobro se obucite.

Izvor: Kurir

Komentari / 0

Ostavite komentar