Има ли шансе за привредни развој Српске?

Привредни развој Републике Српске није упитан уколико му се приступи на прави начин и уколико се ријеше питања и проблеми који стварају застој, истакнуто је у емисији "Изазови" БН ТВ.

Република Српска 27.12.2014 | 07:47
Има ли шансе за привредни развој Српске?

Иако је предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла да су у Приједлогу економске политике кључне реформске области опоравак привреде и нопви привредни раст пољопривредници сматрају да су мјере уопштене и да морају бити конкретне.

"Мислим да је празна прича причати и планирати нешто за 2015. годину јер прво треба завршити претходну годину. Буџетом је планирано 60 милиона за 2015. као и у 2014. гдје је исплаћено само 26 милиона. Како онда вјеровати у план буџета за 2015.", каже Остоја Николић, предсједник Удружења "Сточар"

У Савезу удружења малих акционара сматрају да се прије свега мора ријешити питање криминала и корупције.

"У опоравак привреде вјерујем ако се ријеше питања борбе против криминала и корупције који је по мом мишлкјењу рак рана привреде не само Републике Српске, него и у БиХ", сматра Небојша Југовић предсједник Савеза удружења малих акционара Републике Српске.

Упркос производима који су тражени на тржишту, због блокирања рачуна у Бобар банци упитан је опстанак бијељинског "Елвака". Радници ове фирме штрајкују од понедељка,а предсједник Штрајкачког одбора Милош Пекић сматра да је за то одговорно руководство "Елвака"

"Штрајкујемо јер су нам блокирани рачуни, не можемо да функционишемо, и што не знамо даљу будућност "Елвака", не треба нама помоћ да нам неко да новац, нама треба да нас одблокирају, да стварамо новац", каже Пекић.

Из Савеза синдиката Републике Српске поновилу су да неће подржати нови Закон о раду.

"Ја мислим да је у овом тренутку све могуће када је у питању опоравак привреде. А када говоримо о буџету и пословном амбијенту који треба да опорави привреду, Синдикат је био спреман прије два мјесеца да да своје коментаре и приједлоге на економску политику. То смо сматрали својом обавезом због стварања позитивног амбијента", каже члан Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске Горан Савановић.

Ако хоћемо да опстанемо на тржишту и да имамо привредни развој морамо штити општи интерес, а не интерес појединца, кажу у Савезу удружења малих акционара.

БН ТВ

 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Око соколово

26.12.2014 22:10

Нема!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

26.12.2014 22:52

Нема ништа од опооравка привреде РС све док је Баја и његова клика на власти .Његова стратегија је национализам,угроженост РС ,руски инвеститори(кримоси) Бираћ,Рафинерија Брод,Бобар и тд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Икона

26.12.2014 23:04

У овако корумпираној држави, са оваквим неписмењацима на свим положајима, нема никакве шансе да буде боље. Сјетите се само ко је предсједник републике а ко предсједник владе. Сјетите се свих који су 1996-те ходали голи и боси, а данас не знају гдје шта све имају. Способни? Да, јесу, али за организовани криминал. У том су експерти. Хвала страним силама које истичу да су уредјене државе, што су нам ово направили. Помогли су шљам да нам уништи животе. Потпуно. Хвала им још једном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

27.12.2014 01:36

Ако имате проблема ту је Бискуп Дурак тај је продао не само Задузбине него и Бога Оца па тразите паре од њега.Пропали електрицар и пропали поп је сад промјенио вјеру,представлај се као Бискуп и насљедник архијеретика педофила Папе.Ту је и настрани педофил,лопов и сексуални преступиник Атанасије Ракита који је покрао Србе из БХ пазно им обецавајуци помоц и узимајуци паре од њих у БГ.Тек он какво зло ради Србима не мозете ни да замислите.Мозда це вам бити јасно ако казем да је најбољи друг са Цедомиром Јовановицем,Дјиндјицем,Пицоустим и свим оним који су се залагали за бомбардовање Срба и продају српске земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјулбијаза

27.12.2014 05:49

Нема сансе за привреду РС једино да лопови врате паре сто су покрали али то је не могуце ко мозе нек бјези одавде трцецим кораком

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

27.12.2014 07:22

О каквој, о којој привреди се овдје мозе разговарати- Баја Лактасенко је све унистио и оно мало сто је било?

ОДГОВОРИТЕ
Name

оптимиста

27.12.2014 07:29

Нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татјана

27.12.2014 08:10

Има ли шансе за привредни развој Српске? ---- Да ли је ово трик питање?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозиција

27.12.2014 09:01

Има наде да има паметних људи . Да је улозено 100 милиона мање у зграду владе и то улозено у стоцарство на Мањаци сад би горе било бар пола од милион грла о којима прица министар пољопривреде. И тако даље ... Овако бице 5% оних који имају и посао и стан, куцу, викендицу, базен при том нису у бизнису него на дрзавним јаслама а остала биједа це то да им зарадјује. Зато им то треба срусити и отети да будуци виде да се не исплати узимати себи прије него сто се народ не нахрани .

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

27.12.2014 10:21

По мени,када се ради о економији,у емисији су требали да учествују и економисти.Ипак су они компетентни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубо ЦХ

27.12.2014 11:18

Постовани пријатељи ево цитам ове васе коментаре и сам се питам да ли је ико код нас бар мало реалан и нормалан, сви кукају на преседника и власт али ми сами морамо да се из корена промијенимо и да узмемо ствари у своје руке и да брате несто радимо јер народ је код нас без радне дисциплине без морала итд све смо највисе сами криви за то.А влада це се побољсати кар све буде у реду.Толико поздрав из дисциплиноване земље Свајцарске Љубо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хамал

27.12.2014 11:19

Питање је јако деликатно. Да се посавјетујемо са господином М. Лазанским, мислим да би тад досли до неког коректног одговора.

ОДГОВОРИТЕ