Приоритет у 2015. треба да буду грађани и економија

Предсједник СДС-а Младен Босић изразио је наду да ће у 2015. приоритет бити рјешавање проблема свих грађана.

Република Српска 26.12.2014 | 18:47
Приоритет у 2015. треба да буду грађани и економија

"Надам се да ћемо у 2015. престати са политикама сталног конфликта и да ћемо разговарати о интересима важним за Републику Српску. СДС је у овој години покушао да представи програм који је био усмјерен на побољшање живота и успостављање квалитетног система", рекао је Босић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Према његовом мишљењу, ова година је била неуспјешна и Република Српска се "не може похвалити било каквим успјехом". Он је додао да је ова година била тешка и због поплава и избора.

Босић је рекао да је Република Српска добила власт континуитета, односно власт која је Српску довела у тежак положај.

"Буџет и Економска политика за наредну годину не уливају било какво повјерење да Влада Српске жели било шта конкретно урадити на добробит грађана", сматра он.

Предсједник СДС-а очекује да би на нивоу БиХ ускоро требало да буде формиран Дом народа парламента БиХ и Савјет министара БиХ.

"Немамо намјеру да преносимо било какве надлежности са Републике Српске на ниво БиХ. Циљ нам је да институције БиХ раде у интересу грађана Српске, али и свих грађана у БиХ", каже Босић.

Говорећи о европској иницијативи за ревитализацију реформских процеса, Босић је рекао да је СДС спреман на конструктивно рјешавање свих проблема.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Раб Бозији

26.12.2014 19:31

Фабрике граде: вртиће, школе, болнице и цркве! Па ви ставите пртс на чело народе мој???

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

26.12.2014 21:12

Чуј ово интерес да БиХ ради у интересу грађана Републике Српске а и за остале хахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

26.12.2014 22:05

"зворник", изгледа да ниси добро разумио. Човјек је лијепо објаснио да ће се посланици савеза за промјене трудити да не дозволе да институције БиХ раде против градјана РС него за њихово добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

26.12.2014 23:06

Младене, цијеним твоје добре намјере али, нажалост, у овој земљи нема градјана.

ОДГОВОРИТЕ