Prioritet u 2015. treba da budu građani i ekonomija

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izrazio je nadu da će u 2015. prioritet biti rješavanje problema svih građana.

Republika Srpska 26.12.2014 | 18:47
Prioritet u 2015. treba da budu građani i ekonomija

"Nadam se da ćemo u 2015. prestati sa politikama stalnog konflikta i da ćemo razgovarati o interesima važnim za Republiku Srpsku. SDS je u ovoj godini pokušao da predstavi program koji je bio usmjeren na poboljšanje života i uspostavljanje kvalitetnog sistema", rekao je Bosić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Prema njegovom mišljenju, ova godina je bila neuspješna i Republika Srpska se "ne može pohvaliti bilo kakvim uspjehom". On je dodao da je ova godina bila teška i zbog poplava i izbora.

Bosić je rekao da je Republika Srpska dobila vlast kontinuiteta, odnosno vlast koja je Srpsku dovela u težak položaj.

"Budžet i Ekonomska politika za narednu godinu ne ulivaju bilo kakvo povjerenje da Vlada Srpske želi bilo šta konkretno uraditi na dobrobit građana", smatra on.

Predsjednik SDS-a očekuje da bi na nivou BiH uskoro trebalo da bude formiran Dom naroda parlamenta BiH i Savjet ministara BiH.

"Nemamo namjeru da prenosimo bilo kakve nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH. Cilj nam je da institucije BiH rade u interesu građana Srpske, ali i svih građana u BiH", kaže Bosić.

Govoreći o evropskoj inicijativi za revitalizaciju reformskih procesa, Bosić je rekao da je SDS spreman na konstruktivno rješavanje svih problema.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Rab Boziji

26.12.2014 19:31

Fabrike grade: vrtiće, škole, bolnice i crkve! Pa vi stavite prts na čelo narode moj???

ODGOVORITE
Name

zvornik

26.12.2014 21:12

Čuj ovo interes da BiH radi u interesu građana Republike Srpske a i za ostale hahahah

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

26.12.2014 22:05

"zvornik", izgleda da nisi dobro razumio. Čovjek je lijepo objasnio da će se poslanici saveza za promjene truditi da ne dozvole da institucije BiH rade protiv gradjana RS nego za njihovo dobro.

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

26.12.2014 23:06

Mladene, cijenim tvoje dobre namjere ali, nažalost, u ovoj zemlji nema gradjana.

ODGOVORITE