Два пута нашао и вратио новац власнику

Ратни војни инвалид Свето Босанчић, радник Предузећа за запошљавање инвалида „Борац“ из Српца, у два наврата пронашао је изгубљени новац и вратио га власницима.

Република Српска 26.12.2014 | 17:12
Два пута нашао и вратио новац власнику

Својим хуманим гестом Свето је прво обрадовао Маринка Бенцуна, расељено лице из Бугојна настањеног у Српцу, који је изгубио 960 марака. Новац је несретном човјеку испао из џепа код једног киоска у центру града. Само десетак дана касније, на паркингу у непосредној близини Полицијске станице Србац, док је био на дужности, поред аутомобила стране регистрације пронашао је новчаник са 460 евра и личним документима.

Без двоумљења је кренуо у Полицијску станицу да га преда, али се у том тренутку појавио један човјек, кога је упитао да ли је нешто изгубио, а он је рекао да није – прича Босанчић. А када му је показао новчаник, непознати мушкарац је узвикнуо „па то је новчаник моје жене“. Утврдили смо да је то истина и вратио новчаник – додаје Свето.

-Ни у једном тренутку нисам дошао у искушење да присвојим новац иако ми је у овим тешким временима, као и многим другим људима, веома потребан. Часно сам се понашао у рату, часно и свијетла образа желим да живим и у миру, без мрље на души – са поносом прича овај ратни војни инвалид, који своју скромну плату за живот зарадјује на паркингу за аутомобиле.

Човјеку коме је пронашао и вратио новчаник није запамтио ни име, али нам је тешко пало његово понашање, јер ничим није показао захвалност за овај хумани гест . О награди ни говора, каже Светин радни колега Дамјан Драгосављевић и додаје да се колектив „Борца“ поноси на њега, али и сви градјани Српца.

БН ТВ

Саво Кесер

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

барези

26.12.2014 17:32

Штета што га Баја не нађе

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

26.12.2014 23:15

Свака цаст људино , оваквих је мало данас !

ОДГОВОРИТЕ
Name

амир

27.12.2014 05:31

СВАКА ТЕБИ ЦАСТ, ЉУДИНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

28.12.2014 19:08

Свака част

ОДГОВОРИТЕ