Dva puta našao i vratio novac vlasniku

Ratni vojni invalid Sveto Bosančić, radnik Preduzeća za zapošljavanje invalida „Borac“ iz Srpca, u dva navrata pronašao je izgubljeni novac i vratio ga vlasnicima.

Republika Srpska 26.12.2014 | 17:12
Dva puta našao i vratio novac vlasniku

Svojim humanim gestom Sveto je prvo obradovao Marinka Bencuna, raseljeno lice iz Bugojna nastanjenog u Srpcu, koji je izgubio 960 maraka. Novac je nesretnom čovjeku ispao iz džepa kod jednog kioska u centru grada. Samo desetak dana kasnije, na parkingu u neposrednoj blizini Policijske stanice Srbac, dok je bio na dužnosti, pored automobila strane registracije pronašao je novčanik sa 460 evra i ličnim dokumentima.

Bez dvoumljenja je krenuo u Policijsku stanicu da ga preda, ali se u tom trenutku pojavio jedan čovjek, koga je upitao da li je nešto izgubio, a on je rekao da nije – priča Bosančić. A kada mu je pokazao novčanik, nepoznati muškarac je uzviknuo „pa to je novčanik moje žene“. Utvrdili smo da je to istina i vratio novčanik – dodaje Sveto.

-Ni u jednom trenutku nisam došao u iskušenje da prisvojim novac iako mi je u ovim teškim vremenima, kao i mnogim drugim ljudima, veoma potreban. Časno sam se ponašao u ratu, časno i svijetla obraza želim da živim i u miru, bez mrlje na duši – sa ponosom priča ovaj ratni vojni invalid, koji svoju skromnu platu za život zaradjuje na parkingu za automobile.

Čovjeku kome je pronašao i vratio novčanik nije zapamtio ni ime, ali nam je teško palo njegovo ponašanje, jer ničim nije pokazao zahvalnost za ovaj humani gest . O nagradi ni govora, kaže Svetin radni kolega Damjan Dragosavljević i dodaje da se kolektiv „Borca“ ponosi na njega, ali i svi gradjani Srpca.

BN TV

Savo Keser

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

barezi

26.12.2014 17:32

Šteta što ga Baja ne nađe

ODGOVORITE
Name

valter

26.12.2014 23:15

Svaka cast ljudino , ovakvih je malo danas !

ODGOVORITE
Name

amir

27.12.2014 05:31

SVAKA TEBI CAST, LJUDINO

ODGOVORITE
Name

...

28.12.2014 19:08

Svaka čast

ODGOVORITE